Taşıma ihtiyacı olan firmaları, nakliyecilerle cep telefonunda buluşturarak taşımacılık sektörüne yepyeni bir anlayış getiren Webnak, işletmelere de güvenli, hızlı ve az maliyetli bir operasyonun kapılarını açtı.

Aslanoba Grubu bünyesinde kurulan Webnak, şirketler ile nakliyecileri internet ortamında güvenle buluşturarak taşımacılık sektörüne yeni bir soluk getirdi. Nakliyecileri tek tuşla işletmeler ile buluşturan platform sayesinde taşıma maliyeti, güvenli takip, hız, verimlilik gibi konular sorun olmaktan çıkıyor. Aslanoba Grubu Kurucusu Hasan Aslanoba, “Bugün dünyada teknolojinin birçok sektörü dönüştürdüğünü ve büyük değişimlerin olduğunu gözlüyoruz. Biz de taşımacılarımızın ve işletmelerimizin internet aracılığıyla verimli ve güvenli lojistik imkanlarına kavuşması amacıyla kurduğumuz Webnak ile onlara kolay iş yapmanın kapılarını açıyoruz. Talep-teklif bazlı sistemimiz ile şirketler ile nakliyecilerin üzerinden prosedüre ilişkin tüm yükleri alıyoruz” dedi.

GPS ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP

KOBİ’lerin en büyük sorunlarından biri olan lojistik, çok daha az maliyet ve iş yükü hedefiyle yola çıkan yepyeni ve verimli bir iş modeli ile kolaylaşıyor. İlk olarak 5 bölgede faaliyetlerine başlayan Webnak’ın avantajları hakkında bilgi veren Hasan Aslanoba, Webnak’ın kurduğu altyapı sayesinde taşıma işlemini yapan aracının nakliye başlangıcından teslimata kadar GPS üzerinden online takip edilebildiğini ve hatta gelecek aracın daha önce yaptığı taşımalarda gösterdiği performansın görülebildiğini söyledi. Aslanoba "KOBİ’lere ve nakliyecilere açık eksiltmeli teklif sistemi ile en iyi fiyatı yakalama fırsatı sunuyoruz. Türkiye’nin herhangi bir noktasından dönüş yapacak olan nakliyeciler de talebi görerek, en uygun fiyatı sunabiliyorlar. Operasyon ekibimiz ile sisteme dahil olan her aracın fotoğrafından belgelerine kadar tüm evraklarını inceleyip sorguluyoruz. Nakliyeciler, bilgisayar başında olmasalar dahi mobil uygulama üzerinden cep telefonlarından firmaların açtıkları talepleri inceleyebilir, teklif verebilir ve kazanmaları halinde firmalar ile iletişime geçebilirler. Türkiye’de ilk defa online nakliye sigortasını biz hayata geçirdik. Tüm gönderici firmalarımıza da diledikleri takdirde bu imkanı sunuyoruz” diye konuştu.

ÜYE OLMAK ÜCRETSİZ

Sistem sayesinde hem zamandan hem enerjiden tasarruf edildiğini ifade eden Aslanoba, bu sayede firmaların daha temiz bir çevreye de katkıda bulunabileceğini söyledi. Nakliyecilerin Webnak sayesinde fazla masrafa, kilometreye, garajda beklemeye, ekstra ödemelere ve dönüşte yük bulamamaya son vereceklerini belirten Aslanoba, Webnak’a üye olmanın ve teklif almak için talep oluşturmanın ücretsiz olduğunu, başarıyla sonuçlanan tekliflerden ise 10 lira ile 50 lira arasında ücret talep etikleri söyledi.