Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ’Ticari Safari Projesi’ çerçevesinde Bursalı firmalar ile yabancı iş adamları ikili iş görüşmeleri yapmaya devam ediyor.

"Bursa Endüstri Zirvesi" adı altında eş zamanlı olarak düzenlenen Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Teknolojileri Fuarı, Kalıp Avrasya, Belex, Bursa 5. Hırdavat ve İş Güvenliği Fuarı kapılarını açtı. Bulgaristan, Cezayir, Kosova, Romanya, Moldova ve Ürdün’den fuara gelen yabancı heyetler, Bursalı firmalarla ikili iş görüşmeleri yaptı. Bursa’nın ticari ve sanayi hayatıyla Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çeken firma temsilcisi Ali Cömert, “İkili iş görüşmeleri çok verimli geçti. Çok sayıda yabancı iş adamı Bursa’ya gelerek, bizlerle işbirliği yapmanın yollarını aradı. Bu gelişmeler Bursa için önemli bir anlam taşıyor. Artık yabancı iş adamları Bursa’ya geliyor, bizlerle çalışmak istiyor. Bu iş görüşmeleri sebebiyle BTSO’ya teşekkür ederim” dedi.

Cezayir’den Bursalı firmalarla yeni işbirlikleri kurmak için geldiğini anlatan Zoubir İmadache, Bursa’nın endüstri alanında ciddi bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Türkiye ve Cezayir arasındaki ilişkilerin daha da geliştiğini dile getiren İmadache, Türkiye’nin Cezayir için önemli bir partner olduğunu ve bu ilişkilerin nesilden nesile devam etmesini arzuladıklarını dile getirdi.

Bursa olarak 2023 yılında 75 milyar dolar ihracat hedeflediklerini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ticari Safari projesi ile ciddi alım heyetlerini firmalarla buluşturduklarını anlattı. Başkan Burkay, “Bu projemiz özellikle Bursa’daki fuarlara yurt dışından ziyaretçilerin gelmesi ve bu fuarların geliştirilmesini de ciddi anlamda destekliyor. Hedefimiz, iş dünyasının ihracata dönük çalışması için tecrübe kazanmalarına yardımcı olmaktır. Firmalarımızın dünya ile entegre çalışmasını istiyoruz. Projemize, yeni organizasyonlarla ara vermeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.