SİVAS (AA) - Konya ve Ankara'dan sonra buğday üretiminde üçüncü sırada yer alan Sivas'ta, kar yağışı buğday üreticisinin yüzünü güldürdü.

Yaklaşık 2 milyon 800 bin dekarlık alanda buğday, 3 milyon 650 bin dekarlık alanda hububat ekilen Sivas'ta, son günlerde yağan kar üreticiyi memnun etti.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, AA muhabirine, aralık ayının kurak geçmesinin çiftçileri sıkıntıya düşürdüğünü belirterek, "Ocak ayında etkili olan yağışlar çiftçimizin yüzünü güldürdü" dedi.

Kurak geçen aralık ayı nedeniyle rekoltenin olumsuz etkilenmeyeceğini dile getiren Çetindağ, "Şu anda görünüşe göre çiftçimizin herhangi bir zararı yok, tam aksine büyük karı var. Bu durumdan çiftçimiz de biz de gayet memnunuz" ifadelerini kullandı.

Çetindağ, toprak örtüsünün üzerinin henüz karla kaplanmadığını ama bu durumun şu an için olumsuz bir tabloya yol açmayacağını da kaydederek, "Coğrafyamızda kar daha önemli ancak iklim değişikliğinden dolayı biz yağmura da razıyız. Geçtiğimiz yıllarda da kar azdı ancak yağmur vardı ve don olayı meydana gelmedi. O yıllar çok yüksek verim aldık. Mevsim bu şekilde yağışlı devam ederse oldukça iyi olur. İnşallah, hep böyle devam eder. Böyle giderse rekoltede de artış olur" diye konuştu.