Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Gürsu’daki Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artıracak merkezin inşaatını inceledi.

S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi’nin yönetim kurulu toplantısı Bursa Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında yapıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Kooperatif Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan İbrahim Burkay ile yönetim kurulu üyeleri, arıtma tesisi ile ilgili gündemdeki konuları değerlendirildi. Vali Karaloğlu ve Başkan Burkay, bölgeye hizmet eden arıtma tesisinin kapasitesini artıracak yeni yatırımını inceledi.

Arıtma tesisine ek olarak yapılan yatırımın kapasitesini 2 kat artıracak olan merkezi inceleyen Vali Karaloğlu, “İnşallah haziran ayında arıtma tesisinin kapasite artırım inşaatını tamamlayacağız. Bu yapılan yeni yatırım ile bölgeye önemli bir değer kazandırılacak. Şu an itibariyle bir sorunumuz yok. İnşaatımız tam hızıyla devam ediyor. Debilerle ilgili kararlar alındı. Arıtma tesisimizde 50 bin metre küpten 150 bin metre küpe kapasiteyi artıracak olan yeni yatırımlarımızı görüştük. Bu yatırım inşaatımızın yüzde 50’si tamamlanmış durumda. Bu yatırımlarımız sayesinde bölgede bulunan sanayicimizin hem talepleri karşılanacak, hem de meskenlerden gelecek atık su arıtılacak" diye konuştu.

“ARTIK KENTİN DOĞUSUNDAN KENTE ENDÜSTRİYEL YÜK GELMEYECEK”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay ise, Vali Münir Karaloğlu öncülüğünde çalışmalarını sürdüren arıtma tesisinin şehrin doğu bölgesini rahatlattığını dile getirdi. Şehrin dinamikleri ve bölge sanayicileri ile birlikte hareket ederek yeni bir yatırıma imza attığını anlatan Başkan Burkay, “2015 Haziran ayında inşaatımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Mevcut kapasitemiz 2 katına çıkıyor. Artık doğu bölgesinden Bursa kentine hiçbir endüstriyel yük gelmeyecek. Bu önemli bir adımdı. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi, bölgenin endüstriyel ve evsel atıkla ilgili sıkıntılarını çözecek ciddi bir organizasyon. Bölgeden çıkan atıkların tesiste bertaraf edilmesi ve ortaya çıkacak çamurun da yeni çamur yakma tesisi ile yok edilmesi artık yaşanabilir Bursa özleminin adımlarıdır. Birçok bölgede bu adımlar atılıyor. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda ciddi çalışmalara imza atıyor. Biz de her zaman destek veriyoruz. Bu tesis, Bursa’nın ihtiyacını karşılayacak” diye konuştu.

Başkan Burkay, bölge sanayicilerinin taleplerini dileyerek, yeni çalışmalara imza atacaklarını sözlerine ekledi. Toplantı ve tesis incelemelerinde BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da katıldı.