ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, görevine ikinci kez atanmasının ardından, yaptığı yazılı açıklamada, EPDK olarak yeni dönemde de hedefleri doğrultusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini belirtti. Kurumsal kapasiteyi daha da güçlendirip geliştireceklerini vurgulayan Yılmaz, "Bir yandan yatırımcımızın önünü açacak düzenlemeleri hayata geçirirken, tüketici odaklı yaklaşımımızdan taviz vermeden piyasaların adil, şeffaf ve rekabetçi yapısını korumaya ve geliştirmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Mustafa Yılmaz, Türkiye’nin geleceği için adil, şeffaf ve rekabetçi enerji piyasalarının taşıdığı öneme değinerek, “Bugüne dek kamu ve özel sektör işbirliği ile emsali az görülen başarılara imza attık. İnşallah bundan sonraki süreçte de ülkemizin hak ettiği yarınlara ulaşması yolunda üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

"Empati ve diyalogtan taviz vermeden devam"

2004 yılından bu yana EPDK’da görev yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

“EPDK ülke ekonomisi için hayati bir kurum. Kurul üyelerimizden uzman yardımcılarımıza, daire başkanlarımızdan yönetim görevlilerimize; tüm çalışma arkadaşlarıma bugüne dek gösterdikleri üstün gayretten ötürü teşekkür ederim. Daha yapacak çok işimiz var. Empati ve diyalogdan taviz vermeden sektörümüzün geleceği için elbirliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.”

Yerli ve yenilenebilir kaynaklara vurgu

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının en üst düzeyde değerlendirilmesi, yerli kömür kaynaklarının maksimum ölçüde kullanılarak termik santrallerin sayısının arttırılması ve kurulacak nükleer santraller ile enerji çeşitliğinin sağlanmasının Türkiye’nin enerji politikalarının temelini oluşturduğuna dikkati çeken Yılmaz, "EPDK olarak yeni dönemde de bu hedefler doğrultusunda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz, yeni enerji yönetimiyle eş güdüm içerisinde çalışacak, kurumsal kapasitemizi daha da güçlendirip geliştireceğiz" dedi.