KAYSERİ (AA) - Kayseri'de açılan Yöresel Ürünler Fuarı'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Sun Fuarcılık tarafından Dünya Ticaret Merkezi'nde açılan fuarda 14 ülkeden getirilen yöresel ürünler sergileniyor. Fuara, Kayseri'nin yanı sıra Adana, Ankara, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Sivas, Kırıkkale, Kahramanmaraş, Tokat ve Aksaray'dan gelen vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

Fuarda, pastırma, sucuk, cağ kebabı, fındık, pestil, künefe ve kaymağın yanı sıra Senegal, Gana ve Doğu Türkistan'ın da aralarında olduğu ülkelerin yöresel ürünleri, el sanatları, takı ve tasarımları ile el işlemeciliği ürünleri sergileniyor.

Sun Fuarcılık sahibi Mehmet Saçmacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Kasım'da ziyaretçilere açtıkları fuarın Türkiye'nin en büyük ikinci yöresel ürünler fuarı olduğunu söyledi.

Toplam 180 katılımcının fuarda stant açtığını belirten Saçmacı, "Ziyaretçi sayımız 130 bine ulaştı. Hafta sonu 200 bin kişiyi geçeceğini düşünüyoruz. Bu sayı Kayseri ve İç Anadolu için müthiş bir rakam. Bir anlamda ziyaretçi rekoru diyebiliriz" dedi.

Fuarı ziyaret eden vatandaşların Türkiye'nin her bölgesinden farklı lezzet ve ürünleri görüp alabilme imkanına sahip olduğunu dile getiren Saçmacı, "İnsanlara Afyon'da, Trabzon'da, Siirt'te, Hatay'da bulabilecekleri ürünleri Kayseri'de alabilme imkanı sunuyoruz. Türkiye'nin dört bir tarafından ürünleri vatandaşın ayağına getirdik" diye konuştu.

Saçmacı, fuarın 15 Kasım'a kadar açık kalacağını söyledi.