Antalya’da dün sona eren 5. Yöresel Ürünler Fuarı’nda köfte, mobilya ve Oylat’ın tanıtımının yapıldığı İnegöl standı büyük ilgi gördü. İnegöl Standını, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da ziyaret etti.

Yüzlerce yerel ürünün sergilendiği YÖREX Fuarı dün sona erdi. Antalya’da bu yıl 5’ncisi düzenlenen fuarda stant açan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) mobilya, köfte ve Oylat’ın tanıtımını yaptı. İnegöl standına ilgi çok yüksek oldu.

Antalya Expo Center’da 22-26 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilere açık kalan fuarda, 81 ilin yöresel değerleri, ürünleri sergilendi. Bursa ve ilçeleri Ticaret ve Sanayi odaları ile Ticaret Borsaları’nın da aralarında bulunduğu 110 oda ve borsanın katılımıyla gerçekleştirilen fuarda, en çok ilgi gören stantlardan biri köfte, mobilya ve Oylat’ın tanıtımının yapıldığı İTSO’nun açtığı stant oldu. Çok sayıda kişinin gezdiği İnegöl standını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ille TBOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da birlikte ziyaret etti. İnegöl köftesi, mobilyası ve Oylat hakkında bilgi alan Yılmaz ve Hisarcıklıoğlu, İTSO Başkanı Metin Anıl ve İnegöl heyeti ile hatıra resmi çektirmeyi ihmal etmedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, YÖREX’sin, üretildiği ve yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatları ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmayı amaçladığını belirtti. Fuarda Bursa’nın birçok ürününün sergilenerek ziyaretçilere tanıtıldığını kaydeden Anıl, kedilerinin de İTSO olarak İnegöl’ün en önemli üç markasını tanıttıklarını kaydetti. İnegöl’ün mobilyada başkent konumunda olduğunu, bu iddiayı her platformda çekinmeden ortaya koyduklarını vurgulayan Anıl, “Türkiye çapında tanınmış çok sayıda mobilya markamız var. 100’e yakın ülkeye mobilya ihraç ediyoruz. Köfte dendiğinde de zaten İnegöl akla gelen isimlerin en başında yer alıyor. Oylat ise nadir bulunan şifalı kaplıcalara sahip çok değerli turistik bir mekan olarak İnegöl’ü öne çıkartıyor. Fuar, bizim için bu markalarımızın tanınırlığını pekiştirerek, hafızalarda yer edinmesini sağlayan en önemli organizasyonlardan biri oldu" dedi.