Antalya Ticaret Borsası önderliğinde düzenlenen Anadolu Kültürünü, gelenek ve göreneklerini bir çatı altında toplayan 5. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’e, Döşemealtı Halısı, Narı ve Zeytiniyle katılan Döşemealtı Belediyesi kusursuz sunumu, çok özel standı ve misafirperverliğiyle her kesimden tam not aldı. Belediye Başkanı Turgay Genç standa gelen misafirlerle tek tek ilgilenip nar suyu ikram etti. Beş günlük süre içinde Döşemealtı Belediye standında misafirlere 1 tonun üzerinde nar suyu ikram edildi.

ANADOLU’NUN KÜLTÜREL ADRESİ

Antalya’nın en büyük fuar alanı Expo Center’da 22-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dört bir yanından Kamu Kurumları, Odalar, Borsalar, Vakıf ve Derneklerin katıldığı YÖREX fuarı tam bir Anadolu şölenine döndü.“Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganıyla yola çıkılan fuara Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Halı, Nar ve Zeytin” ile katılan Döşemealtı Belediyesi’nin standı ihtişamıyla göz kamaştırdı

Ziyaretçilere bir yandan 800 Yıllık Selçuklu İmparatorluğu döneminden kalma Kırkgözhan ile tarihe yolculuk yaptırılırken diğer yandan da Dünyaca ünlü Döşemealtı Halısı’nın hangi şartlarda dokunup ev ve işyerlerinde kullanıldığını gösteren halı dokuma tezgahı kuruldu. Rengarenk Nar Kuleleri ile içi siyah ve yeşil zeytin dolu seleler, nitelikleriyle olduğu kadar görsellikleriyle de beğenildi.

1 TONUN ÜZERİNDE NAR SUYU İKRAMI

Beş gün süren fuar boyunca Döşemealtı Standını yerli ve yabancı vatandaşların yanı sıra, siyasiler, akademisyenler, öğrenciler, iş adamları, Oda ve Borsa Başkan ve Yöneticileri, Bürokratların da aralarında bulunduğu on binlerce kişi ziyaret etti. Misafirlere 1 Ton’a yakın nar suyu ikram edildi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, standa gelen ziyaretçilerle özel olarak ilgilenip İlçe hakkında kısa bilgiler verip tebrikleri kabul etti. Anadolu kültürünün korunması ve yaşatılması hatta ekonomiye kazandırılması noktasında YÖREX fuarının önemli bir vizyon üstlendiğini hatırlatan Başkan Turgay Genç, fuarın sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda son derece yararlı geçtiğini söyledi. Belediye Başkanı Genç, bütün bu çalışmaların amacının; Döşemealtı’na özgü değerlerin korunması, halı dokuyucularının, nar ve zeytin üreticilerinin ürünlerinin tanıtımını yapmak suretiyle daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlamak olduğunun altını çiziyor.

YÖREX FUARIYLA ANADOLU NOSTALJİSİ

Sözlerine YÖREX fuarını bugünlere taşıyan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve ekibini kutlayarak başlayan Genç, “Antalya her bölgeden insanımızın yaşadığı çok kozmopolit bir şehir dolayısıyla kendi gelenek ve göreneklerini bu fuar sayesinde memleketlerine gitmeden kısa süreliğine de olsa yaşama fırsatı buluyorlar. Ayrıca dünyanın birçok bölgesinden gelen turistler de yine bu fuar sayesinde Anadolu kültürünün tüm güzelliklerini görüp yaşayabiliyorlar. Biz de Döşemealtı İlçesi olarak tarihimizi ve tüm değerlerimizi her kesimle paylaşma fırsatı bulduk.

Antalya’nın yeni yaşam merkezi olarak gösterilen Döşemealtı’nın; sosyo-ekonomik yapısı, coğrafi konumu, tarih ve kültürünün daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 10 binin üzerinde broşür dağıtıldı.

KILIÇDAROĞLU DA ZİYARET ETTİ

CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu’da Döşemealtı Belediyesi standını ziyaret ederek Belediye Başkanı Turgay Genç ile sohbet etti. Vatandaşlar Kılıçdaroğlu ile hatıra fotoğrafı çektirmek ve hediye sunmak için birbirleriyle yarıştı. Kılıçdaroğlu, el dokuması yapan kadınlarla sohbet edip, onlara nar suyu ikram etti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kılıçdaroğlu’na ziyareti anısına el dokuması kilim hediye etti.