YOZGAT (AA) - Yozgat 6. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, törenle ziyarete açıldı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Fuar Alanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yozgat'ın tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkati çekti.

Fuarda yeni üretilen tarım aletlerinin ve yeni geliştirilen makinelerin sergilendiğini belirten Yazıcı, "Çiftçimiz, fuara her geçen gün daha çok rağbet ediyor. Özellikle makineli tarım aletleri rağbet görüyor. Girdileri düşürme noktasında geliştirilen makinelere çiftçilerimizin ilgisi büyük" diye konuştu.

Eski bakanlardan Lütfullah Kayalar da Türkiye’de üretimi artırabilmek için hükümetlerin sanayiye büyük önem verdiğini belirterek, "Bilmemiz lazım ki sanayiyi geliştirebilmek için tarımın ve tarımsal sanayinin gelişmesi gerekir. Tarım ve tarımsal sanayi gelişmeden sanayinin gelişmesi mümkün değildir. Geliştirmeye kalksanız bile temelsiz bir yapı gibi olur" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise tarım sektörünün Yozgat için önemine dikkati çekti.

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık da düzenledikleri fuara katılımcı sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için fuarların çok önemli olduğunu vurgulayan Özışık, fuara 182 firmanın katıldığını belirterek, "Geçen yıl 162 firma katılmıştı. İlk yaptığımız sene 100’ün altındaydı. Giderek büyüyoruz. Ziyaretçi sayısıyla Türkiye'nin en önemli 3 tarım ve hayvancılık fuarından biri olma yolunda ilerliyoruz. Çiftçimiz burada yeni makineler, yeni teknolojiler, yeni ürünler bulacak. Çiftçiyi tarım teknolojisiyle buluşturduk. Hedefimiz 100 bin ziyaretçi. Fuarımız pazar gününe kadar açık kalacak" şeklinde konuştu.

Yazıcı, Kayalar ve beraberindekiler, açılışın ardından fuarı gezdi.