ANKARA (AA) - Zorlu Enerji Grubu'nun İsrail'deki ikinci enerji santrali olan Ashdod Kojenerasyon 20 Aralık'ta devreye alındı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Grubun yüzde 42,15'ine sahip olduğu Ezotech Electric Limited Şirketi tarafından inşa edilen Ashdod Doğalgaz Kojenerasyon Santrali'nin, 55 megavatlık kurulu güce sahip olduğu belirtildi. 

İsrail'in Ashdod şehrinin kuzey bölgesinde yaklaşık 110 milyon dolarlık bir yatırımla devreye alınan santral, Grubun İsrail'deki ikinci enerji santrali konumunda bulunuyor. Grup, İsrailli ortakları ile birlikte geçen yıl Dorad Doğalgaz Çevrim Santrali'ni devreye almıştı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, "120 megavatlık kurulu güce sahip Ramat Negev Santralimizin de devreye girmesiyle İsrail'deki yatırımlarımızın tümü tamamlandığında ülke, 25 yıl boyunca enerjisinin yüzde 7'sini bizden alacak. Bu deneyim ve başarının, bölgede önemli bir enerji gücü olma yolunda ülkemiz için değerli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.