Elazığ’da düzenlenen Doğum Akademisinde, anne adaylarına oyuncak bebek üzerinde uygulamalı eğitimler verildi. Anne adayları, oyuncak bebek üzerinde hem bebeklerin bezlerini değiştirmeyi, hemde banyo yaptırmayı öğrendi.

Medical Park Elazığ Hastanesinde düzenlenen Doğum Akademisi eğitim programında, anne adaylarına kadın hastalıkları, doğum, cildiye, diyetisyen, çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda alanında uzman doktorlar tarafından eğitim verildi. 4 hafta süren eğitimlerin son gününde anne adaylarına son olarak uygulamalı olarak oyunca bebek üzerinde banyo, bez değiştirme gibi konularda da eğitimlerde verildi. Eğitimlerini tamamlayan anne adayları doğum akademisini başarıyla bitirdi. Eğitimlere katılan doktorlar, anne adaylarına sertifika verdi.

Elazığ’da doğum akademisi açtıklarını belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Tanas,"Bildiğiniz gibi sağlık bakanlığının da normal doğumu desteklemek için çalışmaları var. Bizde bunu kendimize görev edinerek, Elazığ’daki anne adaylarımızı bilinçlendirmek için normal doğum yönlendirme konusunda bir eğitim düzenledik. Anne adaylarımız hem uygulamalı olarak bilgilendi, hemde normal doğumun önemini benimsedi. Bundan sonrada bu hizmetimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.