Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, birçok alanda açtıkları kurslarda vatandaşlara eğitim verdiklerini belirterek, eğitimler sonucu kursiyerlerin farklı alanlarda iş sahibi olduklarını kaydetti.

Elazığ El Sanatları Merkezi, projeler ve kurslarla birçok vatandaşa istihdam alanı sağlanıyor. Merkez, düzenlediği mermer işlemeciliği, ev tekstil ürünü hazırlama, ahşap oyma, doğrama ve montaj elemanı gibi kurslarla Elazığ’da eleman açığı olan sektörlere eleman yetiştirerek birçok kişinin iş sahibi olmasına vesile oluyor. Merkez sadece Elazığ değil, ilçelerden ve il dışından da yatılı olarak kursiyer alarak eğitimlerinde devam ediyor.

El Sanatları Merkezi Müdürlüğü olarak atölyelerinde kurslar düzenlediklerini ifade eden Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, “Bu kurslar çerçevesinde kırsal alandaki çiftçi ailelerimizin gençlerine eğitim merkezinde kurslar düzenliyoruz. Ahşap oyma, doğrama ve montaj elemanı, mermer işlemeciliği, ev tekstil ürünü hazırlama, ebru gibi kurslarımız var. Bu kurslardan 138 tane öğrenci mezun ettik. Tabi devam eden kurslarımızda var. Devam edenlerde sona erince 184 tane mezun etmiş olacağız” dedi.

Dar gelirli ailelerin kaldığı mahallelerde de kurslar açtıklarını vurgulayan Aktar, “Dar gelirli mahallede ikamet eden vatandaşlarımız eğitim alıyor. İşkur bu kursa katılanlara günlük 20 lira iaşe bedeli ödüyor. Bunun yanında bizler kendilerine işçilikte katkısı yapıyoruz. Halının satışı 3 bin lira ise bunun bin lirasını kursiyerlerimize veriyoruz. Bizden mezun olanlar Elazığ piyasasında çeşitli şirketlerde çalışıyorlar. Özellikle mermer ve ahşap üzerine olan mezunlarımız çok rehavet alıyor” diye konuştu.

El sanatlarına istedikleri rehaveti alamadıklarını ifade eden Aktar, şunları kaydetti:

“Bizde çevre illerden talepte bulunuyoruz. Çevre iller veya ilçelerden gelen arkadaşlarımızı yatılı olarak da alabiliyoruz. Gelip burada yatıp kurslara devam edebiliyorlar. Kursiyer sıkıntımız oluyor. Bizde bunu basın aracılığıyla duyurmaya çalışıyoruz. Bunun yanında kurslarımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Biraz kısıtlı oluyor ama yine de devam ediyor.”