Elazığ Kalkınma Kurultayı’nın 2. Birleşim 6. hazırlık toplantısı Müstakil Sanayici ve İş Adamları (MÜSİAD) ile Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) katılımıyla yapıldı.

Elazığ Kalkınma Kurultayı’nın 29 Kasım’da yapılacak 2. Birleşim Toplantısı için hazırlık toplantıları MÜSİAD ile ASKON Şubelerinin katılımlarıyla MÜSİAD Elazığ Şubesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök, ASKON Elazığ Şube Başkanı Taylan Özdal ve üyeler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök, kalkınma kurultayının Elazığ için önemli olduğuna dikkat çekerek, “Ben özellikle bu son dönemde Elaziz’de kadroyla beraber bir zihniyet değişikliği yaşanacağını da sık sık sizlerle paylaştığımı biliyorum. Valimiz yeni, belediye başkanım, ticaret odası başkanım sağ olsun büyük gayretlerde çalışıyor. Bu A takımının değişmesi Elazığ’a yeni bir ruh, yeni bir heyecan getirdi. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum. Gerçekten Elaziz’in böyle bir kıvılcıma böyle bir heyecana ihtiyacı olduğunu gösterdi. Elazığ Kalkınma Kurultayı da bundan sonra ki periyotta inşallah Elazığ’a yol gösterecek. Bu proje ilk dillendirildiği tarihten bugüne kadar MÜSİAD Elazığ Şubesi’ndeki bizler tarafından da çok ciddi manada desteklendi. Bugün itibariyle de inşallah bu projenin başarıya ulaşması Elaziz’in artık planlı ve programlı gelişebilmesi adımlar atabilmesi açısından önemlidir. Ben inanıyorum ki Elazığ’da ki bütün kardeşlerim, iş adamları, sivil toplum örgütleri ve bu işin tarafında olan herkesin büyük umutlar beklediği bu proje ile yani Elazığ Kalkınma Kurultayı ile artık bundan sonra ki adımları değil yürümek koşmanın bir tartı olarak görüyorlar. Biz de heyecanla bunun sonucunu bu çalışmanın neticelenmesini bekliyoruz” dedi.

“HEDEFLERİ OLMAYAN TOPLUMLARIN İLERLEME ŞANSI YOKTUR”

Vali Ömer Faruk Koçak da toplumların ilerleyebilmesi, kalkınması ve gelişmesi için hedefler belirlemesi gerektiğinin altını çizdi. Vali Koçak, “Yapılan çalışmaların metodolojisinden bahsettik, geldiğimiz noktalardan bahsettik bunları tekrar söylemeyeceğim ancak değerli başkanımızın ifade ettiği gibi hem ASKON’lu, hem MÜSİAD’lı kardeşlerimiz bu işin başından beri Elazığ’a sahip çıktılar. Elazığ’ın sahibi olduğunu göstererek bu çalışmaya destek, katkı verdiler. Bundan sonra da planlanan çalışmaların gerçekleşmesinde aktif rol alarak Elazığ’a gerekli olan enerjiyi ve bizimle beraber olan sinerjiyi de katacaklarını düşünüyorum ve buna olan inancım tamdır. Bu zamana kadar yaptıkları desteklerden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim. Hedefleri olmayan toplumların ilerleme şansları yoktur. İlerleme muhakkak izafi bir kavramdır. Bütün toplumlar ilerliyor dünyanın bütün şehirleri bütün ülkeleri belli hızlarla ilerliyorlar. inşallah İslam dünyasında bugün gördüğümüz iç karışıklıklar ve savaşlar biran önce biter ve onlarla beraber hep birlikte koşar adımlarla kalkınarak gelişerek yolumuza devam ederiz," şeklinde konuştu.

Katılımcıların konuşmaları karşılıklı fikir alışverişi ile devam etti. Ayrıca MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Gök. Vali Koçak’a Elazığ’ın sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu.