Elazığ Valiliği tarafından, kentte bulunan Suriyeliler için nakdi, gıda ve kullanılabilir durumda olan barınma malzemesi toplanılması için yardım kampanyası başlatıldı.

Elazığ Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü aracılığı ile, Elazığ’da bulunan Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yardım kampanyası başlattığı duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamada, "Elazığ genelinde, Suriyeli misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yardım kampanyası başlatılmıştır. Kentimiz genelinde valiliğimiz tarafından, Suriyeli misafirlerimizin gıda ve kullanılabilir durumda olan barınma malzemesi olan yatak, battaniye, nevresim gibi ihtiyaçlarını karşılamada katkı sağlamak amacıyla başlatılan kampanya 3 ay devam edecektir" denildi.

Açıklamada yardım kampanyasına katılmak isteyenlerin Elazığ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü aramaları istendi. Vatandaşların verecekleri gıda ve kullanılabilir barınma malzemesinin görevliler tarafından evlerinden alınarak Suriyeli ailelere teslim edileceği de belirtildi. Nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşların da Ziraat Bankası merkez şubesinde açılan hesaba, istedikleri miktarda yardım yapabilecek.