Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyarak kahramanlık gösteren Şerife Boz ile gazi olan Üzeyir Civan yaşadıklarını aktardı.

Elazığ Belediyesi, Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu Lisesi ve Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin katkılarıyla 15 Temmuz Kahramanlarının konuk olduğu ’Bir Gece Bin Kahraman’ programı düzenlendi. 15 Temmuz kahramanlarından kamyonuyla Taksim’e çıkan Şerife Boz ve darbe girişimi gecesi Tuzla Orhanlı gişelerinde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bir kolunu kaybeden Üzeyir Civan konuşmacı olarak yer aldı. Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Halil Şerbet, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan program mehteran takımının konseri ve şiir dinletisiyle devam etti.

15 Temmuz kahramanlarından Şerife Boz , “Ben eğer oraya gitmemiş olsaydım vatanıma hainlik etmiş olurdum. Vatan, millet ve bayrak sevgisi imandan gelir. O gece bizim olan tankları üzerimize sürenlerin korkaklığını ve vahşiliğini gördük. İki saat içerisinde onlarca insanı öldürenlerin insanlıkla alakası olamaz. Aynı kalleşlik bugün olsa yine çoluğumu çocuğumu alır meydanlara çıkar ve vatanıma, milletime olan iman borcumu öderim. Çünkü seçilerek gelen bir cumhurbaşkanını öldürülmeye çalışılmasına ve vatanın harabeye çevrilmesine vicdanım razı gelmez” dedi.

15 Temmuz gecesi Tuzla Orhanlı gişelerinde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bir kolunu kaybeden Üzeyir Civan ise, “Ülkemiz üzerinde hain planlar yapanlara asla meydan vermeyelim. Bizler hepimiz aynı gemide yaşıyoruz. Eğer bu gemi batarsa hep beraber batarız. Bizlere hiçbir ülkenin sahip çıkacağına, alacağına da inanmıyorum. O yüzden hiçbir zaman vatanımızı parçalamak isteyenlere fırsat vermeyelim” diye konuştu.