29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü kutlamaları Elazığ’da da coşkulu geçti. Kortej geçişinin yapıldığı Elazığ’da terör örgütü ile girilen çatışmada gazi olan Uzman Çavuş Önder Fatih Ayaz’a, gazilik rozeti takılırken eşinin duygulanarak ağlaması dikkat çekti.

Elazığ’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Elazığ Valiliği’nde Vali Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, tebrikleri kabul etti. Daha sonra Malatya Caddesi üzerinde tören düzenlendi. Vali Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz törene katılanları selamladı. Protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Vali Ömer Faruk Koçak yaptı. Vali Koçak konuşmasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili detaylı bilgiler verdi. Koçak , "91 yıl önce Cumhuriyetin ilanı bütün Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da büyük bir coşku ile kutlanıyor. O günleri bugün birlikte sizlerle aynı aşk, heyecan ve Elazığ insanın gönül alkışlarıyla kutluyoruz" dedi.

GAZİLİK ROZETİ EŞİNİ AĞLATTI

Törende mehter takımının yer almasının ardından öğrenciler şiir okudu. Vali Ömer Faruk Koçak, 2010 yılında terör örgütü ile girilen silahlı çatışmada yaralanarak gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Önder Fatih Ayaz’a gazilik rozeti taktı. Rozet takılırken konuşan Vali Koçak, "Büyük devletlerin her zaman büyük düşmanları olur. Etrafında her zaman fitne çemberleri olur. Bu çemberleri kıracak her zaman büyük milletlerin kahramanları olur, şehitleri olur, gazileri olur. Önder kardeşimizde bu kahramanlardan biridir. Onun gazilik rozetini takmak bizim için ayrı bir şereftir" şeklinde konuştu. Gaziye rozeti takılırken, protokolün yan tarafından oturan eşi Sibel Ayaz, duygulanarak ağladı. Çeşitli yarışmalarda derecelere giren öğrencilere de protokol tarafından plaket verildi.

Okulların bayrak geçişiyle başlayan kortejde polis okulu öğrencileri, askerler ve mehter takımı yürüyüş yaptı. Asker, polis ve belediye araçlarının geçişiyle devam eden kortej, izlemeye gelenler tarafından Türk bayrakları sallanarak alkışlandı. Asker kıyafeti giyen çocuklar, tören sırasında renkli görüntüler oluşturdu. Askeri kıyafetli bir kız çocuğunun ise, askerleri selamlaması dikkatlerden kaçmadı.

Geçişin tamamlanmasıyla birlikte kutlamalar sona erdi. Akşam düzenlenecek resepsiyon ise Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle iptal edildi.