Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü il merkezi ve ilçelerde öğrenim gören ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı ’Aşı olmak istiyorum’ isimli tiyatro oyununu Hilalkent, Yazıkonak, Koç ve Hazardağlı ilkokullarında sergiledi.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Rabih Yüksel, Yalçın Öngören, Selma Aslan, Habibe Polat ve Hatice Yıldırım’ın rol aldığı oyunda aşı olmak istemeyen ve aşıdan korkan bir çocuğun başına gelebileceklerini hayal olarak görmesinin canlandırıldığı oyunda aşının önemine değinildi. Elazığ Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Rana Betül Atılgan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Oyundaki temel amacın çocukları psikolojik olarak aşıya hazırlayarak daha uygun şartlarda aşılama işleminin yapılması ve yapılan bu tiyatro ile çocukların bilinçaltına aşının faydalarının yerleştirilmesi amaçlandı. Önümüzdeki hafta ilçelerdeki okullarda da oyunu sergileyeceğiz. Aşı, insan vücudunun hastalıklara karşı savunma mekanizması geliştirmesini sağlar. Aşı ile vücuda verilen maddenin insan sağlığını bozacak, vücudumuza zarar verecek bir içeriği yoktur. Bu nedenle çocuklarımızın aşılarını ihmal etmemeliyiz. Aile hekimleri tarafından yapılan aşılar Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilmekte olup güvenlik testleri yapılmıştır. Bizde Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak aşıların etkinliğini yitirmemesi için gerekli soğuk zincir diye tabir edilen muhafaza şartlarını takip ediyoruz. Bu sayede aşılar etkinliğini yitirmeden çocuklarımıza yapılıyor. Aşılar ile bulaşıcı hastalıklardan korunuyoruz" dedi.

Koç İlkokulu Müdürü M. Ferit Polat da, "Bilindiği üzere Aralık ayı okullarımızda aşı dönemidir. Bizler bu dönemden önce öğrencilerimizdeki aşı korkusunu yenmek ve aşının koruyucu bir tedavi yöntemi olduğunu anlatmak için okulumuzda bir tiyatro etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. Bütün öğrencilerimize sağlıklı günler dileklerimle bizlere yardımcı olan Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarına da emeklerinden dolayı okulum ve öğrencilerim adına çok teşekkür ederim" diye konuştu.