Elazığ’da Anadolu Alevi Kültür Derneği tarafından İzzet Paşa Meydanı’nda aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımına vatandaşlar ilgi gösterince zaman zaman izdiham yaşandı.

Elazığ Anadolu Alevi Kültür Derneği tarafından İzzetpaşa Meydanı’nda organize edilen Muharrem ayı aşure dağıtımına Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, Elazığ Anadolu Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Çoban ile vatandaşlar katıldı. Aşure gününün İslam dini açısından önemli olayları barındırdığını belirten Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçaki, "Muharrem ayı özellikle 10 Muharrem aşure günü İslam dini açısından, medeniyetimiz ve insanlık açısından çok önemli bir gün. Bugünde dünya tarihi ve insanlık tarihini etkileyen çok önemli hadiseler meydana gelmiştir. Hz. Nuh’un gemisinin Cudi Dağı’nda karaya oturması, Hz Adem’in dünyaya indirilmesi ve tövbesinin kabul edilmesi, Hz. Yakub’un gözlerinin tekrar açılması, Hz. İsa’nın semaya çıkışı bu güne denk geliyor. Bizim açımızdan hüzün günü olması nedeni Peygamber Efendimizin Reyhanım dediği, göz bebeği bizim de göz bebeğimiz efendimiz Hz. Hüseyin’in 70 arkadaşı ile şehit edilişi de bu güne tekabül ediyor. Ama aynı zamanda bir diriliş günü, zulme karşı adaletsizliğe karşı ölümü göze almanın, canını feda etmenin, insanlığın tekrar dirilişinin de ortaya konduğu bir diriliş günü. İnsanlığın hala Hüseyince hayatta kaldığını göstermek amacıyla da biz her 10 Muharrem aşure günü o değerleri yaşatmak üzere bir araya geliyoruz. Bu değerleri yaşatan herkes aslında insanlığı ve insanlık haysiyetini ayakta tutuyor. Türkiye herkesin etnik kökeni, inancı ve dini itibarı ile hangi mensubiyeti olursa olsun o mensubiyetiyle gurur duyarak yaşadığı bir ülkedir. Hiç kimse bir diğerinin tabiiyetini, hangi ırktan, hangi soydan, hangi mezhepten olursa olsun bir diğerini aşağılamadığı, dışlamadığı ve bundan dolayı tehdit algılamadığı bir ülkedir. Huzurumuzu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bugün burada bulunuşumuz da bunun bir nişanesidir” dedi.

Dernek Başkanı Çoban ise bu günün tüm dünya insanına birlik, beraberlik ve kardeşlik ihsan etmesini dilediğini söyledi. Çoban, "Hepimiz kardeşiz. Alevi, Sünni, Kürt, Türk diye böyle bir ayrım yoktur" şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Koçak, Başkan Vekili Nazırlı ve Dernek Başkanı Çoban aşure dağıtımı yaptı. Aşure almak için sıraya giren vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu.