Elazığ’da Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) ev sahipliğinde Avrupa Birliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katkılarıyla Mobilya Sektör Çalıştayı yapıldı.

ETSO ev sahipliğinde, Avrupa Birliği ve TOBB’un ortak finansmanıyla çalışmalarını sürdüren KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması (KUYAP) Projesi KOBİ işveren ve çalışanlarına verilen eğitimlerin yanında, Elazığ ve bölge iş dünyasını yakından ilgilendiren birçok aktiviteye imza atıyor. Bu bağlamda Elazığ’daki mobilya sektörünün geleceğine ilişkin bir yol haritasının çizildiği ’Mobilya Sektör Çalıştayı’ bugün gerçekleştirildi. Özel bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ, TOBB yetkilileri ve sektör temsilcileri katıldı. Çalıştayda Elazığ’ın önemli ve yükselen sektörlerinden olan mobilya sektörünü kapsayacak şekilde, sektörün değer zincirinde yer alan tüm oyuncuları ile birlikte lokal, ulusal ve küresel bazda rekabet koşulları, sektör sorunları ve çözüm yolları değerlendirildi.

Çalıştayın, sektörün değer zincirine dahil olan üreticilerin, perakendecilerin ve küçük sanayi firmalarının katılımları ile gerçekleştirilecek olan firmaların rekabetçilik düzeylerinin geliştirilmesinde bir araç olacağını ifade eden ETSO Başkanı Ali Şekerdağ, “Sektörel bazda değişim, trendler, yeni iş modelleri ve süreçlerin, ihracat imkanları ve stratejilerin beraber değerlendirilmesi ile ortaya çıkacak yol haritası sektörün Elazığ’daki geleceğine katkıda bulunacaktır. Dünyadaki ticaret her geçen gün büyüyor. Bu büyümeye ayak uydurabilmek için bu tarz çalıştaylar büyük önem arz ediyor. Bu çalıştayın bölgemize ve Elazığ’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çalıştayda mobilya sektörünün geldiği nokta ve gelecekte yapılması gerekenlerle ilgili çeşitli sunumlar yapıldı.