Elazığ’da orta öğretim öğrencilerine yönelik sağlıklı beslenme semineri verildi.

Medical Park Elazığ Hastanesi tarafından Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Sağlıklı, Yeterli ve Dengeli Beslenme” semineri verildi. Diyetisyen Neslihan Yumakgil tarafından verilen seminere, Hastanenin Kurumsal İletişim Müdürü Esin Yamaç Erten, Okul idarecileri, Rehberlik öğretmeni Talat Aktaş ve öğrenciler katıldı.

Diyetin sadece zayıflamak olmadığını dile getiren Diyetisyen Neslihan Yumakgil, "Diyetisyen sağlıklı beslenmek, hastalıklar ve kolesterol durumunda sağlık beslenerek bu durumlara çözüm olabilmektir. Benim birçok hastam diyabet için ilaç kullanıyor. Ama şuanda sağlıklı diyet yaparak ilaçtan uzaklaşmaya başladılar" dedi.

Diyetin insanların yaşam şekli olduğunu dile getiren Yumaklıgil, "İnsanlar yaşam şeklini düzenli bir hale getirebilirse kilo almazlar ve daha düzenli şekilde yaşamlarına devam ederler. İnsanlar diyeti sabah haşlanmış yumurta ve 2 dilim peynir olarak düşünmemelidirler. Biz beyaz peynirimizi de, gerekirse omletimizi de yiyeceğiz hatta bazı zamanlarda kızartmada yiyebiliriz. Bunların hepsi olabilir ama biz bunları yerken dikkat etmemiz gerekiyor. Her zaman kızartma veya yağda yumurta yiyemeyiz. Bunların hepsi dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekiyor" diye kaydetti.

Daha sonra konuşmanın ardından Diyetisyen Yumakgil, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Program sonunda seminer hakkında değerlendirme yapan Hastane Kurumsal İletişim Müdürü Esin Yamaç Erten,” Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin beslenme dostu okul olduğunu öğrendik. Bizler de bu vesileyle Beslenme ve Diyet Uzmanımızla sağlıklı beslenme üzerine bir seminer organize ettik. Gayet güzel bir seminer gerçekleşti” diye ifade etti.