AKSA Elazığ Doğalgaz Dağıtım Şirketi Bölge Müdürü Zülküf Turhan, Elazığ’da yüzde 90 oranında doğalgaz altyapı çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Turhan, düzenlediği basın toplantısında, Elazığ’da bugüne kadar 75 milyon lira tutarında yatırım yaptıklarını ifade etti. Yapılan çalışmalar kapsamında 4 mahalle dışında bütün mahallelerde altyapı çalışmalarını tamamladıklarını belirten Turhan, doğalgaz dönüşümü ile Elazığ’da şuana kadar 320 milyon liralık iş hacmi oluştuğunu söyledi. Elazığ’da 2008 yılında doğalgaz yatırım faaliyetlerine başladıklarını hatırlatan Turhan, şöyle konuştu:

"Şuanda 108 bin daire sayısına ulaşılmış durumda, yapılan yatırımlarla. Bunun 95 bin 970’i abone olmuş durumda, 82 bin 76’sı da aktif olarak doğalgaz kullanmakta. Şuana kadar yapmış olduğumuz yatırım tutarı 75 milyon liradır. Toplam hat uzunluğu ise 739 kilometre. Bunların 69’u çelik, 436’sı polietilen, 234 kilometresi ise servis hattıdır. Elazığ’ın toplam potansiyel daire sayısı 120 bin olduğunu düşünürsek şuanda Elazığ’ın yüzde 90’ına ulaşmış durumdayız. 3-4 tane mahalle kaldı bitirmediğimiz. Bunun dışında kullanabilecek olan verimli yerlerin tamamına ulaşmış durumdayız şuanda. Tabi ekonomik olarak da Elazığ’a bir iş hacmi oluşturmuş durumda. Şuana kadar bizim faaliyete başladığımız tarihten buyana yaklaşık 320 Milyon Liralık bir iş hacmi oluşmuş durumda. Yaklaşık 1.185 kişi çalışıyor firmalarda. 104 tane sertifikalı firmamız var."

AKSA DOĞAL GAZ ÇAĞRI MERKEZİ YENİLENDİ

Turhan, AKSA Doğalgaz çağrı merkezinin yenilendiğini ifade ederek, abonelere bundan böyle 44 44 187 numaralı hatla hizmet verileceğini söyledi. Turhan, "Abonelerimiz 44 44 187 No’lu hattı aradıklarında her türlü işlerini bu numara ile çözecekler. Türkiye’nin her yerinden ulaşılabilecek bir numara. Yenilenen çağrı merkezimiz 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verecek. Abone ve coğrafi bilgi sistemlerimizle entegre olarak çalışacak olan çağrı merkezimizde abonelerimiz, abonelik ve sözleşme bilgileri, fatura, borç ve ödeme bilgileri, proje onay bilgileri, gaz açım randevu bilgisi, sayaç okuma günü bilgisi, güvenli gaz kullanım bilgileri, doğal gazın avantajları hakkındaki bilgiler, ekonomik, verimli gaz kullanım bilgileri, adres, telefon ve iletişim bilgilerinin yanı sıra, tüm talep, şikayet ve önerileri için bize tek bir numaradan ulaşarak bilgi alabilecekler" dedi.