Elazığlı gençler Mısır’ın tutuklu bulunan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek vermek için sabah namazı sonrası bir araya geldi.

Mısır’ın tutuklu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin serbest bırakılması için 40 şehirde eş zamanlı olarak yapılan gösterilere Elazığ’dan da destek verildi. Sabah namazı sonrası İzzetpaşa Camisi avlusunda toplanan üniversite öğrencileri adına bir açıklama yapan Rıdvan Güncegörü, Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin zindana atılmasının batının demokrasi, eşitlik ve özgürlük söylemlerinin ne kadar sahte olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. Güncegörü, “Mısır halkının oyları ile Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi 2013 yılının Temmuz ayında yapılan askeri darbe sonucu Sisi yönetimi tarafından zindana atılmıştı. Başta ABD olmak üzere Batılı devletin desteğiyle gerçekleşen bu darbe Batı’nın demokrasi, özgürlük ve eşitlik söylemlerinin ne kadar sahte ve anlamsız olduğunu da bütün dünyaya gösterdi. Mursi’nin devrilmesi için Sisi’ye destek yarışına giren Suud, Birleşik Arap Emirlikleri gibi devletler ise Alem-i İslam’ın hangi zihniyete sahip yöneticiler tarafından yönetildiğini ortaya koydu. Bizler Türkiye’nin 40’a yakın ilinde sabahın bu saatinde bir araya gelen Türkiyeli gençler olarak başta Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere Mısır’ın kahraman devrimcileriyle gurur duyuyoruz. Artık Alem-i İslam’ın geleceği, kaderi ortaktır. Kudüs’ün, Kahire’nin, Şam’ın Şerif’in geleceği aynı zamanda İstanbul’un, Konya’nın, Diyarbakır’ın da geleceğidir. İçinde bulunduğumuz bu durumdan hep birlikte, saflarımızı sıklaştırarak, yeniden kardeş olarak çıkmaktan başka da yolumuz yoktur. Biz gücün, zorbalığın hakim olduğu bir dünya değil; adaletin, barışın, kardeşliğin hakim olduğu bir dünya istiyoruz. Bunun tek yolu da İslam’ın diriltici nefesidir ve bugün dünya her zamandan daha çok bu nefese, ruha muhtaçtır. Alem-i İslam’ın dört bir tarafını kaplayan bu kara bulutlar mutlaka bir gün dağılacak ve Müslümanlar da dünyadaki diğer insanlar gibi hür bir şekilde yaşayacaklardır. Buradan bir kez daha bu coğrafyanın gençleri, evlatları olarak yüreklerimizin yeryüzünün dört bir yanında zalimlere karşı direnen mazlumlarla, ezilenlerle olduğunu ilan ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasından sonra Müslüman coğrafyasında akan kanın durması için yapılan duanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.