Elazığ’da gelen Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan’ın ortaya koyduğu projelerin takipçisi ve sürdürücüsü olacaklarını söyledi.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, vakfın Elazığ Şubesi’nin kurma çalışmalarına katılmak için Elazığ’a geldi. Elazığ’da, vakfın Elazığ Şube Başkanının Haluk Arslan olması yönünde karar verildiğini açıklayan Erbakan," Erbakan Vakfı’nın her hangi bir vakıf olarak düşünülmemesi gerekir. Erbakan vakfı, aynı zamanda bir şahsın ya da kişinin bireysel olarak ismini yaşatmak için kurulan bir vakıf olmadığının bilinmesini isterim. Vakfımızın kuruluş amacı Erbakan hocamızın 45 senelik mücadelesi boyunca, milletimizin, İslam aleminin ve tüm insanlığın kurtuluşu için ortaya koyduğu projeleri ilmi olarak çalışmak ve somut bir şekilde ortaya koymak. Bunları da bütün milletimize ve insanlığa aktarmak hedefiyle, gayesiyle kurulmuş bir vakıftır" dedi.

Türkiye’nin dört bir tarafında hatta dünyanın dört bir tarafında Erbakan hocanın, bundan 20 sene 30 sene önce söylediklerinin birer birer gerçekleştiğini görüp şahit olduklarına vurgu yapan Fatih Erbakan," Daha 90’lı yılların başlarında yapmış olduğu konuşmalarda bugün Ortadoğu’da yaşananları anlattığına şahit oluyoruz. Dolayısıyla Erbakan hocamızın insanlığın kurtuluşu için ortaya koyduğu faizsiz ekonomik sistem projesi, adil ekonomik sistem projesi, D-8 ve D-60 gibi projeleri ve çözüm önerileri projelerini İnşallah günümüz şartlarında geçerli olacak şekilde güncellenmiş bir biçimde ve ilmi bir şekilde çalışılması, ortaya konulması ve insanlığa aktarılması gibi bir vazifeyi yerine getirecek bir vakıftır. Erbakan hocamızın ortaya koyduğu projelerin bugün uygulanmış olduğu taktirde Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Filistin’de istenmeyen görüntüler ortaya çıkmayacaktır. Erbakan hocamızın ekonomi ile ilgili söylemleri, projeleri eğer uygulanabilse ve faizsiz bir ekonomik sistem hayata geçirilerek uygulanabilse bugün dört bir yanındaki ekonomik krizler, açlık, fakirlik de yaşanmamış olacaktı. Büyük ölçüde ortadan kalkmış olacaktı. Bizler ortaya koyduğu bu projelerin İnşallah takipçisi ve sürdürücüsü olacağız. İnşallah ondan devraldığımız sancağı son nefesimize kadar taşıyacağız. Bu çalışmalarımızın neticesinde de kendisinin hayattayken müjdelediği sonuçlara ve zaferlere ulaşarak hem milletimize hem de İslam alemine yol katmış olacağız" şeklinde konuştu.

Daha sonra Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, vakfın Elazığ şubesinin çalışmaları ile ilgili istişare toplantısını basına kapalı olarak gerçekleştirdi.