İstanbul Maden ve Metal İhracatçıları Birliği (İMMİB) bünyesinde yer alan Elektrik Elektronik İhracatçıları Birliği Turkish Electro Technology (TET) tarafından “TET Ar-Ge Proje Pazarı 4” etkinliği, Fırat Üniversitesi’nde düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen “TET Ar-Ge Proje Pazarı 4” etkinliğine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, TET Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Eren, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Genel Sekreteri Doç. Dr. Melih Buru, Vestek Anonim Şirketi Genel Müdürü Metin Salt, Fırat Teknokent Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, bilim adamlarının ürettikleri teknolojik bilginin ve pazarın taleplerini uyumlaştırmanın günümüzün önemli çalışma alanlarından sayıldığını belirterek, Fırat Üniversitesi olarak, uzmanlık çeşitliliği ve niteliği bakımından iş dünyasına hizmet vermeye her zamankinden daha çok hazır olduklarını söyledi. Prof. Dr. Demirdağ, “Proje pazarları tarafların bir araya gelmeleri için ortamlar oluşturmaktadır. Bu etkinliklerde bilgi paylaşımı, ödüllü yarışmalar ve iş dünyası ile fikir sahibinin buluşmaları “yaratıcı çarpışma” diyeceğimiz türden sonuçlar çıkartma potansiyeline sahiptir. Fırat üniversitesi girişimci ve yenilikçi üniversite endeksinde son üç yıl içinde varlığını sürdüren bölgesindeki iki üniversiteden biridir. Yeni nesil üniversite kavramına inanan bizler bilginin ticarileşmesi ve girişimci öğrenci nesillerinin yetişmesi konusunda gayret göstermekteyiz. Bu amaç ile üniversitemiz ulusal ve uluslararası şirketler ile Ar-ge alanında işbirliği yapmak üzere yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Türkiye de ilk on mühendislik fakültesi arasında yer alan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi bu alanda ülkemize çok önemli bir katkı sağlamaktadır” dedi.

TET Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Eren ise, Projenin başta üniversiteler olmak üzere, Tübitak ve diğer kurumların da destek verdiğini ifade ederek, ”Ar-Ge proje pazarı yarışmasının Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altında alınan genel bir karar sonrasında ihraç yapan sektörel birliklerin kendi alanlarındaki inovasyona dayalı ve katma değeri yüksek üretimlerin önünü açmak fikrinden geliyor” diye konuştu.

Uluslararası Rekabet Araştırmaları Genel Sekreteri Doç. Dr. Melih Buru da, düzenlenen etkinliğin amacının, Üniversite-Sanayi İşbirliği kültürünün yaygınlaştırılması olduğunu hatırlatarak, 3 yılda proje pazarına 847 proje başvurusu aldıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vestek Anonim Şirketi Genel Müdürü Metin Salt tarafından “Girişimcilik” konulu bir seminer verildi.