Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Uygulama (MAKS) Projesi kapsamında pilot bölge seçilen illerden Elazığ’da bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Elazığ Öğretimevi’nde yapılan MAKS uygulama projesi bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Adres Daire Başkanı İbrahim Süha Karaboran, İl Özel Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, kurum çalışanları katıldı. Bilgilendirme toplantısında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Adres Daire Başkanlığı Şube Müdürü Yılmaz Örnek, UAVT Sorumlusu Göksel Toker, Başarsoft Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Dabanlı konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar, adres bileşenlerinin saha, ofis, entegrasyon çalışmaları sonucunda ’Mekansal Adres Veri Modeli’ ne uygulan olarak güncel coğrafi adres verisinin üretilmesi ve bu verilerin MAKS’a dahil edilmesi konusunda bilgiler verdi.

Proje kapsamında Elazığ başta olmak üzere Afyonkarahisar, Gaziantep, Erzurum ve Yalova’ da yer alan adres bileşenlerinin saha, ofis, entegrasyon çalışmaları sonucunda ’Mekansal Adres Veri Modeli’ ne uygulan olarak güncel coğrafi adres verisinin üretilmesi ve bu verilerin MAKS’a dahil edilmesi hedefleniyor.