Elazığ Belediyesi tarafından milli ve manevi değerlerin öne çıkarılarak, gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan ’Şehir Konuşmalarının’ ilk toplantısında, milli şair Mehmet Akif Ersoy anıldı.

’Şehir Konuşmaları’ toplantısının ilki Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda konuşmacı olarak yer alan eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu ’Ahlak ve Karakter Sahibi Mehmet Akif Ersoy’ konulu konferans verdi. Konferansa Elazığ Belediyesi Başkan Vekili Asım Nazırlı, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Elayşad Başkanı Ömer Faruk Elçi, STK temsilcileri ile Mehmet Akif sevenleri katıldı. Konferans öncesi bir konuşma yapan Elazığ Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, “Belediyeciliği sadece altyapı, üstyapı, yol, park, asfalt, su yatırımları olarak görmediklerini belirterek, "Halkımızın yaşamaktan gurur duyduğu ve onların hayatını kolaylaştıracak hizmetlerin en mükemmelini yapacağız. Ama bir şeyi daha yapmamız, ondan asla geri durmamamız gereken bir görevimiz, hatta sorumluğumuz ve vebalimiz var. Bizler şehircilik anlamında her türlü hizmeti verirken en önemli hizmeti asla unutmamalıyız. Nedir o görevimiz? Değerlerine, milli ve manevi değerlerine bağlı, geçmişine saygılı, ülkesi ve insanı için çalışmayı manevi bir sorumluluk bilen bir gençlik ve nesil yetiştirmek. Bunu yapmak için de; kültürümüzü, hayat görüşümüzü, dünyaya bakış açımızı, insanların en hayırlısı insana faydalı olandır ilke ve düsturunu bizlere aktaran şahsiyetleri tanımamız lazım” dedi.

Vefatının 78. yıl dönümünde milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programında Elazığlılarla buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu’da, "Mehmet Akif’i anmaya değil, anlamaya ve kendimize örnek almaya ihtiyacımız var. Akif ahlak ve karakter abidesidir. Hem dahi, hem adamın hası ve iyi bir Müslüman’ın zirvesidir" şeklinde konuştu.