Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ve üyeleri, Banvit Elazığ Direktörü Yavuz Yadiğar’ı ziyaret ederek bilgi aldı.

Elazığ ve bölgesinde kanatlı et sektöründe yapılan yatırımlar nedeniyle MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ve üyeleri, Banvit Elazığ Direktörü Yavuz Yadiğar’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi alırken, sektöre getirdikleri ivme nedeniyle de teşekkür etti. 1,5 yıl gibi bir sürede firmanın güzel hizmetler yaptığını vurgulayan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Gök, "Tavukçuluk anlamında bölgeye sekmen atlatacak, bölgeyi Türkiye’nin önemli noktalarından biri yapacak firmayla bugüne kadar yaptıklarıyla ilgili bir istişare amacıyla buradayız. MÜSİAD Elazığ Şubesi olarak bu tür firmaların Elaziz’de çoğalması, Elaziz’in daha geniş hizmet alanlarına kavuşması en büyük dileğimiz. Bugün bu firmanın bin aile ile iç içe çalışması, aileye ekmek vermiş olması, tavukçulukta bölgeyi merkez haline getirmiş olması kıvanç kaynağı. Tavukçuluk geçmişi itibariyle Elaziz’de olan bir sektör ama bu günü kadar bu kadar geniş, disiplinli, büyük üretim yapan bir firmayı geçmişte görmedik. Bugün geldiğimiz nokta ve aldığımız bilgilerle yaklaşık 60 binden fazla günlük kesim yapan ve bunu kısa sürede 3 katına çıkarmayı hedeflemesi, hem bölgeyi, hem bölge dışındaki illeri çok rahat doyuracak aynı zamanda da ihracatın da temel lokomotiflerinden biri olacaktır. Çalışmalarının devamını diliyoruz" dedi.

Banvit Elazığ Direktörü Yavuz Yadiğar ise, "Elazığ’da MÜSİAD’ın desteğini her zaman yanımızda hissettik. MÜSİAD Başkanımız İbrahim Gök’ün de Elazığ’a gelmemizde büyük katkısı oldu. Biz Elazığ’da 2013 yılının Temmuz ayında faaliyete başladık. Şuanda günlük 60 binden fazla kesim yapıyoruz. Kesimhane, yem fabrikası, çiftliklerimiz dahil olmak üzere yaklaşık 850 kişi çalışıyor. Şubat ayında kısmet olursa ikinci vardiyaya başlayacağız. Böylelikle çalışan sayımız yaklaşık 2 katına çıkacak. 2015-2016 hedeflerimizde yaklaşık 180 bin kesim hedefliyoruz. Bu kesimler tabi ki yetiştiricilerimizden geçiyor. Şuanda maalesef bizim istediğimiz büyüklükte kümeslerimiz yok. Buda zamanla olacak. Hibeler söz konusu. Bu hibelerin yanı sıra yatırımcıları biz teşvik etmeye çalışıyoruz. Hibeler geri ödemesiz olduğu için tüm yatırımcılara tavsiye ediyoruz. Şuan için biz buradaki üretimimizi Doğu Anadolu, İç Anadolu Bölgemizi ve daha ziyade ihracat açısından Irak ve Tacikistan’a başladık şuan. Biz Elazığ’dan çok umutluyuz. İstediğimiz gibi kümes kapasitelerini bulduktan sonra inşallah 2016’nın sonu itibariyle 180-200 bin kesime ulaştığımız zaman çalışan sayımızda 2 bin 500-3 bin kişi olacak. Yan kollarına baktığımız zaman 12 ile 15 bin kişinin ekmek yediği bir sektör olacak" şeklinde konuştu.