Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Erzincan’da Cumhuriyet koşusu yapıldı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında Erzincan Belediyesi ile Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde Cumhuriyet koşusu yapıldı.

Erzincan Belediyesi önünde Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un start vermesi ile başlayan Cumhuriyet Koşusunda 28 kız 78 erkek olmak üzere 106 sporcu yarıştı.

Minik kızlar, minik erkekler, küçük kızlar, küçük erkekler, yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç erkekler, genç kızlar kategorilerinde düzenlenen yarışmada sporcular birinci olabilmek için 1500 metrelik parkuru kat ettiler.

Saat kulesi önünde sona eren yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri ve madalyaları düzenlenen tören ile verildi.

Ödül törenine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü K. Atanur Köseoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çankaya, sporcular ve antrenörleri katıldı.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN SPORCULAR

Minik kızlar kategorisinde Berivan Ataş birinci, Semiha İzgi, ikinci, Yağmur Ateş ise üçüncü oldu. Minik erkekler kategorisinde Enes Keleş birinci, Tahir Yıldırım ikinci, Yakup Keleş ise üçüncü oldu. Küçük Kızlar kategorisinde Mehtap Yeşil birinci, Begüm Kılıç ikinci, Canan Yetel üçüncü oldu. Küçük erkekler kategorisinde Barış Çeçen birinci, Şakir Yeşil ikinci, Adem Doğan ise üçüncü oldu. Yıldız Kızlar kategorisinde Kardelen Yıldırım birinci, Kardelen Sofi ikinci, Gizem Koç ise üçüncü oldu. Yıldız erkekler kategorisinde Abdullah Özdemir birinci, Muhammet Alp ikinci, Cihan Kırca ise üçüncü oldu. Genç Erkekler kategorisinde Onur Duman birinci, Remzi Akgül ikinci, Muhammet Kılıç üçüncü oldu. Genç kızlar kategorisinde ise Serap Sarıçiçek birinci, Serap Karataş ikinci, Sinem Kınalı ise üçüncü oldu.