ERİHMED deprem şehidlerini anma programıyla 33 bin şehidini depremin 75. Yıl dönümünde bin bir hatimle yad edilecek olan programı açıkladı.

ERİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Çakır ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla ERİHMED binası toplantı salonunda basın açıklaması yapıldı.

ERİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Çakır açıklamasında şu görüşlere yer verdi;“1939 depreminin 75. Yıl münasebetiyle 33 bin şehidimizi inşaalah rahmetle yad edeceğiz.Biz biliyoruz ki hayırla yad eden hayırla yad edilir.Onun için burada bizim geçmişte atalarımız, dedelerimiz, böyle bir doğal afet sonucu şehid olmuşlardır.Bunların aziz hatırasını aziz ruhunu yad etme adına bugün Erzincan’ımızda, Erzincan İmam Hatip Derneği olarak bir program tertip ettik. Programımızın içeriği şu şekilde; Bugün saat 02.00’da dörtyolda Erzincan’daki bütün sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Erzincanımızda yaşayan insanlarımızla birlikte herkesi davet ediyoruz.

Bu programı saat 02.00’da yapmamızın sebebi ise 1939 depremi saat 02.00’da olmuştu bu vesileyle onların yaşamış olduğu acıları, o andaki çekmiş oldukları çileleri o anı yaşama adına o saatte dernek üyelerimiz ve Erzincanlılarla birlikte şehidlerimizi yad edeceğiz.Daha sonra ise sabah namazında Camii Kebir de bin bir hatimin sonuncusunun orada okunarak hatimi yapılacaktır.Bu vesileylede bu hatim duamızada bütün hemşehrilerimizi bu ziyafetten istifade etmeleri açısından davet ediyorum.Daha sonra 26.12.2014 günü yatsı namazından sonrada Terzibaba camisinde dünyaca ünlü hafızlarımızdan konuşmacı Fikret Cesur, Ruşen Yakar, Mehmet Kılıç, Yavuz Mutlu, Adem Bilir Kur-an-ı Kerim ziyafeti sunacaklardır.Ben inanıyorum ki bu yapmış olduğumuz anma programı hayırla yad edilecektir.Onların aziz hatıraları şad olsun diyorum.Allah böyle acıları bir daha memleketimize, milletimize göstermesin .Burada deprem şehidlerimizi anarkende sanki Erzincan deprem şehri gibi anılmamasıyla alakalı zaman zaman zerzenişlerde alıyoruz o yüzden şunu söylüyorum deprem Dünya gerçeğidir, Türkiye’nin gerçeğidir sadece Erzincan deprem şehri değildir.Bu yüzden bizler deprem şehidlerimizi hatırlamak ve deprem bilincini gelişmiş olan dünya ülkelerinde hatırlandığı gibi şehrimizede bu bilinci hatırlatmak istiyoruz.”