Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret eden öğrencilere, İtfaiye Müdürü Sami Karakaş ve itfaiye de görevli uzmanlar tarafından araç ve gereçler tanıtıldı.Yangına neden olma, yangından korunma gibi konuların da anlatıldığı gezide öğrencilere itfaiye müzesi de gezdirilerek çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İtfaiye çalışanlarının gösterdiği ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını ifade eden Okul yöneticileri " Çocuklarımız artık çok şanslılar.Araştırma yapma, problem çözme, olayı yerinde inceleme, yaşama, gözlem yapma ve doğrudan öğrenme gereksinimlerini karşılama amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.Bu kapsamda da bu hafta çocuklarımızı ev kazaları ve yangınlara karşı bilinçlendirme amacıyla bu işin uzmanı ve bu işi meslek olarak yapan itfaiyeci ağabeyleri, amcaları ile buluşturduk. Erzincan Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza, minik bir eğitim verdiler" dedi.

İtfaiye Müdürü Sami Karakaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bir nebze faydamız olduysa ne mutlu bize dedi.