Erzincan İmam Hatip Mensupları ve Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (ERİHMED) açılışı

ERİHMED Basın Müdürü Hasan Çakmak’dan alınan bilgilere göre; Erzincan İmam Hatip Mensupları ve Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ERİHMED) 18.03.2013 tarihinde okul mezunları arasında birlik,beraberlik,iletişim ve dayanışma sağlamak İmam Hatip okullarına öğrencisine ve yönetimine maddi ve manevi destek olmak sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerle mensubu bulunan camianın sesi,dili olma amacıyla Burhan Çakır,Bilal Selçuk,Recai Palabıyık,Mustafa Alıcı,Zakir Yıldız,Galip Sökmen,Mustafa Vurgun ve Mustafa Sevilir tarafından kurulduğu öğrenildi.Başkanlığını Burhan Çakırın üstlendiği derneğin kuruluşundan itibaren belirlenen amaçların gerçekleşmesi için çalışmalarına başlamış olup yapmış olduğu proje tabanlı çalışmalarla adından sıkça söz ettirmektedir.15 Mart 2014 tarihinde 1. kuruluş yıl dönümünde toplumun her kesimine kendini tanıtma fırsatı bulan dernek, genelde tüm toplum ile eğitim camiasına imam hatip mezun ve mensuplarına ve öğrencilerine yönelik Eğitim,kurs,seminer,gezi,sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleme suretiyle onların manevi birlikteliklerini sağlama ve değerlere bağlı olarak yetişmelerini temin etme misyonu ile hizmet vermekte olduğu ve mezun olan öğrencilerin istihdam edilmesine katkı sağlamak ise derneğin özel amaçları arasında olduğu edinilen bilgiler arasında.

Dernekler dairesi Başkanlığınca 2014 yılında çağrısı yapılan proje başvurusuna ERİHMED Derneği “Benimde Elimden Tutar Mısın” isimli teklif sunmuş ve bakanlıkça desteklenmeye değer bulunmuş.Bu kapsam da 120 öğrenciye Arapça ve İngilizce Dil eğitimi verileceğinden Başkan Çakı’ın davetiyle Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Emniyet Müdürü, İl Müftüsü,Aile ve sosyal politikalar il Müdürü ile Sivil toplum örgüt başkanları,Dernek yönetim ve üyeleri ile birlikte kursa katılacak öğrencilerin Dernek binasında bir araya geldiler. Program Saygı duruşu, İstiklal marşı ve İl Müftüsü Karabayır’ın yapmış olduğu dua ile program başladı.Kürsüye gelen Dernek Başkanı Çakır Derneğin kuruluşu ile yapılmış ve yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.Kürsüye çıkan belediye başkanı Başsoy Derneğin kuruluşunda Emeği geçen Başkan çakır ve yönetim kurulu arkadaşları güzel bir oluşum sağlayarak Erzincan’a hizmet eden derneği kurmalarından ve yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kutlarım dedi.Son olarak kürsüye çıkan Vali Kahraman İmam Hatip mezunlarının gerek yaşamlarında ki ahlaki duruş ve yardımseverliği paylaşmış olmalarından dolayı Başkan Çakır ve Yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Kahraman günümüzde uyuşturucunun okul köşelerine kadar sindiği günümüzde İmam Hatiplerin önemi daha da artmaktadır. Dedi. Konuşmasını özellikle dernek mensupları ve katılımcılara teşekkür ederek sonlandırdı.

Dernek Başkanı Burhan Çakır”ın açılış konuşmasında şunları ifade etti; İmam Hatip mezunlarımızın buradaki etkinlikleriyle her yıl il dışından gelen imam hatip lisesi mezunları arkadaşlarımız ile yılda bir kez Erzincan da buluşuyoruz.Daha sonra arkadaşlarımızın ve bizlerin iştişare ederek imam hatip mezunları adına bir dernek kurulması söz konusu oldu.Allah’a hamd olsun 2013 yılında derneğimizi kurarak resmi faaliyetlerimize başladık.Bununla birlikte daha sonradan terör devleti İsrail’in Filistin’i acımasızca bombaladığı çocukların ve kadınların ve yaşlıların katledildiği o mübarek Ramazan ayında dernek ve bütün sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte dört yol meydanında tehdit ettik.Daha sonra 15 mart 2014 yılında Erzincan kapalı spor salonunda Sedat Uçan kardeşimizi buraya getirdik ve üyelerimize tasavvufi musiki dinlettik, akabinde iç işleri bakanlığımıza yapmış olduğumuz proje neticesinde 120 öğrenci kardeşimize kursiyer olarak Arapça ve İngilizce kurslarını verdik.Bu projelerimizde başta Erzincan Valiliğinin bize vermiş olduğu desteklerden dolayı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze huzurlarınızda teşekkür ediyorum.Kurs sonunda kursiyerlerimize ve bize müracaat eden üyelerimize Allah kısmet ederse Urfa ,Konya, İstanbul ve Çanakkale gezileri tertip edeceğiz.

İmam Hatip Okulları Allah’a Hamd Olsun bütün Milli Eğitim Bakanlığı okullarında Peygamber Efendimizin Hayatı, Kur’an-ı Kerim seçmeli ders olarak okutulmaktadır.Bugünlere geldiğimiz bu şartlarda 2011 yılında kat sayı zulmünü sona erdiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a ve daha ilerisi 1951 yılında bu okulların açılmasına vesile olan demokrasi abidesi Adnan Menderes ve onun Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri’ye bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum ve yine bu okulların aşamasında her türlü katkıyı sağlayan Necmettin Erbakan’ada teşekkür etmeden geçemeyeceğim.ve ruhları şad olsun diyorum.Biz her zaman şunu biliyoruz ve inanıyoruz ki Efendimiz Aleyhisselamın da işaretlettiği gibi insanoğlunun amel defteri 3 şeyden ötürü kapanmaz bunlardan biri Sadak-i Cariye, bir diğeri hayırlı evlat ve üçüncüsü de faydalı ilim ve eser, biz burada bir nebzede olsa insanlığa ,insanımıza ve milletimize buraya gelen kardeşlerimize hayırlı evlat yönünde tavsiyelerimizi ve eğitimlerini sağlarsak buda bizi mutlu ve bahtiyar eyler.Devletlerin ve milletlerin geleceği genç ve temiz nesillerle mümkündür.İnşallah özlenen ve beklenen Asımın nesli zaten yetişiyor, yetişmeye de devam edecektir.Onun için buradaki bu kurslarımız genç kardeşlerimiz için inşallah bundan sonraki kurslarımız da devam edecektir Emin olun biz sadece burada insanımıza Efendimiz Aleyhisselamın ümmeti olarak milletimize hizmet etmek, onlara katkı sağlamak için varız. Dedi.

ERİHMED Dernek Başkanı Burhan Çakırın konuşmasının ardından konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy açıklamasında; “Burada gerçekten çok güzel bir programda buluşuyoruz.Bu programı tertip eden dernek başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihi kurulduğundan beri bu memlekete çok büyük katkıları olan, çok büyük değerler yetiştiren, çok büyük devlet adamları yetiştiren, vatanını, bayrağını, milletini seven, insanı seven, hayvanı seven, Cenab-ı Allah’ın yarattığı tüm mahlûkatları seven bir nesil yetiştiriyoruz. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. İmam hatiplerin açılışına vesile olan, kurulduğu tarihten bugüne kadar bu sürecin devam etmesini sağlayan rahmetli Adnan Menderes’ten Turgut Özal’a, Özal’dan Necmettin Erbakan’a ve bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hepsine buradan ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hepsini saygıyla anıyoruz, rahmetli olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah hepsinden ebeden razı olsun. Bu milleti, bayrağı seven insanlar yetiştirmeye devam edeceğiz. Hepimiz el birliği ve gönül birliğiyle bunun gayreti içerisinde olacağız. İnanın dinimiz İslam bize insan olmayı öğretiyor. Bize çok şey öğretiyor ama bize öğrettikleri de yaşabilmeyi bize tavsiye ediyor. Sadece öğrendiklerimizle kalmayıp bildiğimizi, öğrendiğimizi, duyduğumuzu nesilden nesile aktarmamızı da tavsiye ediyor. İlim Çin’de de olsa gidin alınız diyor. Biz ilimi her yerde alacağız. Hepimiz bu amaç doğrultusunda çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bu mekteplerde yetişen devlet adamlarımızın tamamını da bu doğrultuda bu noktada çalıştıran bütün amaçlarını insan yetiştirme üzerine endekslediler. Allah hepsinden razı olsun. Bu derneği kuranlardan, sebep olanlardan, bu hizmetleri devam ettirenlerden ve bu derneğin esas amacı olan sadece bir araya gelmek değil, bugün burada gençleri de görüyorum, gerçekten esas amaç gelecek nesili yetiştirmektir. Burada bu gençleri gördüğümde duygulandım. Tekrar dernek başkanımıza teşekkür ediyorum, yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. “Benimde Elimden Tutar Mısın” projesiyle inşallah devam etmesinin, daha nice gençleri bonzai tuzağına düşmüş, esrar tuzağına düşmüş ve geleceğinden haberi olmayan daha nice gençlerin elinden tutmayı Cenab-ı Allah nasip etsin diyorum” dedi.

Daha sonra Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise açıklamasında; “Benimde Elimden Tutar Mısın” projesi kapsamında burada bir arada bulunuyoruz. Öncelikle bu toplantıya vesile olduğundan dolayı Dernek Başkanımıza ve burada bulunan katılımcılara teşekkür ediyorum. En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırımda zor bir yatırımdır. Ama ileriki nesili de yıllarca bırakabileceğimiz ve neticesi yıllarca süren bir yatırımdır. Şu anda devlet olarak en çok sıkıntı çektiğimiz gençlerimizin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdur. Çok küçük yaştaki gençlerimizden bazıları sigaraya, bazıları içkiye ve bazıları da uyuşturucuya veya başka türlü sıkıntılara alışmış ve bizde bunun sıkıntılarını hep birlikte çekiyoruz. Bizler Valilik olarak, Emniyet olarak, Jandarma olarak bu konuda büyük sıkıntı çekiyoruz. Bunun için bizim amacımız dindar bir nesil yetiştirmektir. Çünkü dindar nesil asla kanundan korkmaz, önce Allah’tan korkar. Çünkü onu gözetleyen bir kamera var. Bunlar bizim mobeseler değil, Allah’ın kamerasıdır. Zaten Allah’tan korkmadıktan sonra başka bir şeyden de korkmak mümkün değildir. Ben İmam Hatipli değilim, keşke İmam Hatipli olsaydım. Ama biz sizlerle her daim gurur duyuyoruz. Yıllarca İmam Hatiplilere “İmam Hatibe gidip de ne yapacaksın, ölümü yıkayacaksın?” diye söylüyorlar. Evet, İmam Hatipliler ölü yıkıyorlar ama diri geziyorlar. İmam Hatipliler insan inşa ediyorlar. Bu proje inşallah bundan sonra başarılı bir şekilde devam edecektir. Biz insana yapılan yatırımın her zaman yanındayız. Yeter ki yatırımımız insana olsun. Çünkü insana yapılan yardım hiçbir zaman boşa gitmez. Sevgili gençler bizler size çok şey veriyoruz, çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. İleride bizim yerimize Vali olarak, Belediye Başkanı olarak, Emniyet Müdür olarak, Başbakan olarak ve diğer kurum müdürleri olarak göreve geleceksiniz. İnşallah tabi biz devlet olarak Vali olarak, Belediye Başkanı olarak biz insana yapılan yatırımın her zaman yanındayız. İnanıyorum ki bütün kurum müdürlerimizle ve arkadaşlarımızla hep birlikte hareket edeceğiz. Yeter ki insana yatırım yapalım. Tekrardan bu fırsatı verdiği için dernek başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu projenin hayırlı uğurlu olmasını Allah’tan diliyorum” dedi.