Erzincan Dağcılık ve İhtisas Kulübü (EDKİK) Sarıkamış Harekâtının 100. yıl dönümü münasebetiyle Allahuekber Dağlarının zirvesine tırmanarak, harekâtta şehit olan 60 bin Mehmetçiği andı.

Başkanlığını Öğr. Gör. Yılmaz Ünal’ın yaptığı EDKİK, Türkiye Dağcılık Federasyonunun Sarıkamış Harekâtının 100. Yıldönümü sebebiyle organize ettiği etkinliğe katılarak Allahuekber Dağlarının zirvesine tırmandı. 20-201 Aralık tarihlerinde Sarıkamış’taki Allahuekber Şehitliği’nde düzenlenen törenle başlayan anma etkinliğine EDKİK Başkanı Öğr. Gör. Yılmaz Ünal; EDKİK Üyeleri Ali Yiğit, Orhan Çamur, İbrahim Akdemir, Ali Osma, Alperen Kayalar, Necmettin Yıldırım ve Türkiye’nin değişik illerinden yüzlerce sporcu katıldı. İlk gün 2 bin 600 metrede konaklayan dağcılar, yürüyüşün ikinci gününde soğuk ve olumsuz hava koşullarına rağmen Allahuekber Dağının 3 bin 120 metre yüksekliğindeki zirvesine ulaşmayı başardı. Sarıkamış Harekatında şehit olan 60 bin Mehmetçik için saygı duruşunda bulunan dağcılar, İstiklal Marşını okuduktan sonra Sarıkamış ilçe merkezine dönüş yaptılar.

Türkiye Dağcılık Federasyonunun 1997 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak Allahuekber Dağlarına tırmanış yaptığını belirten EDKİK Başkanı Öğr. Gör. Yılmaz Ünal, vatan savunması uğruna canlarını feda eden kahramanları anmak için Sarıkamış’taki etkinliklere katıldıklarını kaydetti. Saygı ve vefa borçlarını ödediklerini kaydeden Ünal Şu görüşlerde bulundu: “Türk dağcıları olarak, kışa yenik düşen aziz şehitlerimizin çektiği sıkıntıyı bir nebze olsun anlamak için bazen eksi 40-45 dereceyi bulan soğuk havada, şiddetli ayazda Allahuekber Dağlarında gecelemek gerektiği inancındayız. Allahuekberde son teknoloji ürünü çadırların rüzgârın şiddetine dayanamayarak parçalandığını, yaşamak, görmek gerekir.”

EDKİK’in 30 Ağustos Uluslararası Zafer Haftası, 18 Mart Şehitler Haftası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinliklerde bulunduğuna değinen Ünal, “Erzincan Üniversitesi ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü olarak sürekli bu etkinlere katılmaktayız” dedi.