Erzincan Kültür Eğitim Vakfı, (EKEV) Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nu Erzincan Kültür Merkezi’nde konuk etti

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Kültür Eğitim vakfı’nı (EKEV) ziyaret etti. EKEV, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nu Erzincan Kültür Merkezi’nde ağırladı. Ziyarete Rektör Çapolu ile beraber rektör Yardımcısı Adem Başıbüyük’te katıldı.

EKEV Başkanı Sadık Ağca ve mütevlli heyeti üyeleri tarafından karışalan Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, sabah kahvaltısını EKEV yöneticileriyle birlikte yaptı.

Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, ziyaretten dolayı duyduğu menmuniyeti dile getirerek, Erzincan Üniversitesi’nin kısa zamanda Türkiye’de adından söz ettirir duruma geldiğini söyledi.

Vakfın son 10 yılda 20 bin öğrenciye burs sağladığına dikkat çeken Başkan Ağca, EKEV’in bu başarısıyla Türkiye’de en çok burs veren vakıf ünvanını sahıp olduğunu da ifade etti.

Erzincan Kültür Eğitim Vakfı olarak her zaman Erzincan Üniversitesi’nin yanında olacaklarını belirten Başkan Sadık Ağca, maddi ve manevi her türlü desteğe hazır olruklarını da sözlerine ekledi. Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, EKEV’in öğrencilere burs vermenin yanında yurt imkanı sağladıklarını da belirterek, vakfa destekte bulunan tüm hayırseverlere de keşekkür etti.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’ da konuşmasında EKEV yöneticileri tarafından ağırlanmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Erzincan Üniversitesi’nin kısa zamanda büyük yol katettiğini belirten Prof. Dr. İlsay Çapoğlu, üniversitenin her yıl biraz daha büyüdüğünü ve 20 bin öğrenciye ulaştığını ifade etti.

Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Rektör Çapoğlu, “bünyemizde 3 enstitü, 9 fakülte, 5 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 800 akademik ve 550 idari çalışanımız bulunmaktadır” dedi.

Hazırladıkları projerle Erzincan’ın doğal zenginlikleriyle ilgili bilimsel çalışmalarlar yürüttüklerine de ifade eden Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, projelerini ilin kalkınmasına katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

EKEV’in öğrencilere sağladığı desteğin gurur verici olduğunu belirten Rektör Çapoğlu, vakıf yöneticilerini kutlayarak başarılar diledi.