ERİHMED 27 Aralık 1939 depreminin 33 bin şehidini bin bir hatimle yad ediyor.

ERİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Çakır 27 Aralık 1939 depreminin 75. yıl dönümü dolayısıyla “33 bin Şehidimizi 75. yılında 1001 hatimle yad ediyoruz” programını düzenleyeceklerini bildirdi.

Çakır yapılacak olan programın akışı hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;“26 Aralık’ı 27 Aralık’a bağlayan gece saat 02:00 da Cumhuriyet Meydanı (Dörtyol) da Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile akabinde Camii Kebirde ise Sabah namazına müteakiben 1001 hatim ve duası alınacak.27 Aralık Cumartesi Terzibaba camiinde saat 18:00 da Yatsı namazına müteakiben Sohbet, Mevlit ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti verilecektir.”dedi.

Çakır geceye İstanbul dan konuşmacı olarak; Pendik Çarşı Camii Baş İmam Hatibi Hafız Fikret Cesur’u, Pendik Çarşı Camii Mevlithan ve Kasidehan’ı Hafız Ruşen Yakar’ı, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma Dünya Birincisi Kurra Hafızı Mehmet Kılıç’ı, Erenköy Kur’an Kursu Öğretmeni Kurra Hafızı Yavuz Mutlu’yu ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma Dünya ikincisi Kurra Hafızı Adem Bilir’i Terzibaba Camiinde Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunmak üzere davet ettiği öğrenildi.