Erzincan’da amatör futbol müsabakaları başladı.

Erzincan yerel ligleri büyükler kategorisinde oynanan Kargın Belediyespor ile Yeşil Çaykentspor karşılaşmasıyla başladı.Lig ilk maçında Kargın Belediyespor-Çaykentsporu oynanan açılış maçında 4-1 yenmeyi başardı. Demirkent’te oynanan açılış maçına Erzincan TFF İl Başkanı Mustafa Vurgun, ASFK İl Başkanı Lokman Turan ve bazı kulüp yöneticileri katıldı.

Maçtan önce ilk olarak ASKF Başkanı Lokman Turan saha içerisinde hakemlerin ve futbolcuların yanına giderek maç öncesi başarılar diledi. Ligin uzun bir periyot olduğunu dile getiren Turan, bu sezon kazananın Erzincan futbolu olacağını belirterek, "Amatör futbol uğraşında ciddi anlamda özveri ön planda olmakta, özveriyi ortaya koyan bu gönüllü ordusu, zaman zaman sorunlar yaşasa da, Gençlik ve Spor Bakanlığının, Türkiye Futbol Federasyonunun, Amatör Spor kulüpleri Konfederasyonun, yerel yönetimlerin spora ve amatör spora bakışı her geçen somut olarak ileriye doğru gitmesinden dolayı rahatlamalarını da sağlayacaktır. Artık takımlarımızda malzemesi olmayan sporcu, teknik sorumlusu olmayan kulüp hemen hemen kalmamıştır. Erzincan’da oynanacak tüm müsabakaların çok fazla izleyiciye ulaşmasını dilerken, tüm kulüplerimize, antrenörlerimize, hakemlerimize ve diğer görevlilerle başarılar diliyorum"dedi.

Daha sonra Erzincan TFF İl Başkanı Mustafa Vurgun, hakemler ve futbolcuların yanına giderek başarılar diledi. Ligin Erzincan futboluna yakışır biçimde geçmesini istediğini söyleyerek; "Burada Erzincan 1. Amatör Ligi açılış maçında bulunuyoruz. Amatör takımlarımızdaki zorlukları aşmak için mücadele eden, yöneticilerimize, teknik sorumlularımıza, sporculara, hakem ve diğer görevlilere başarılar diliyorum. Lig uzun bir serüvendir. Bu serüvende tabi ki hem kazanan hem de kaybeden takımlarımız olacak. Bizim burada görevimiz tüm takımlara eşit mesafede yaklaşıp, hak edenin kazanacağı bir lig olmasını sağlamaktır. İnşallah o özlenen eski amatör liglere geri döneriz. Bizler Erzincan’ın 38-40 takımla 1. Amatör Lig’de yarıştıklarını biliyoruz. Tabi bu zamanla olacak. Bizim burada görevimiz Amatör Ligimize daha fazla takım çekmektir. İnşallah bunu zaman içerisinde yönetimdeki arkadaşlarımız ve Erzincan futbolunun önde gelen isimleriyle istişareler yaparak, güzel bir program dâhilinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden tüm takımlara başarılar dilerim" dedi.

Daha sonra maç başlamasıyla oynanan müsabakada Y.Çaykent 9 kişi olmasına rağmen Kargın Belediyespor karşısında golü bularak durumu 1-0 yaptı.İlk yarının keyifsiz geçeceği düşünülürken Kargın Belediyespor beraberliği yakaladı ve açılış maçının ilk yarısı 1-1 olarak sonuçlandı.

Ligin ilk maçında Erzincan Bölgesi Klasman hakemlerinde Aydın Şengül, Barış Sarıkaya ve Mehmet Terzioğlu görev aldı.

İkinci yarıya Kargın Belediyespor daha etkili başlamasıyla birlikte Çaykent 9 kişi ile fazla direnememesiyle Kargın Belediyespor maçtan 4-1’lik net bir skorla ayrıldı.Çaykent’in 9 kişi oynamasından ve verdiği mücadeleden dolayı maçtan sonra teknik heyet ve futbolcular maçı izleyenlerden alkış aldı.

Erzincan 1.Amatör ligi 1.Hafta Maç Sonuçları: Kargın Bld Spor -Yeşil Çaykent 4-1, Kavakyolu Spor-Tercan 17 Şubat 2-6, Kemah Spor-Üzümlü Spor 3-2, Ulalar Gençlik Spor Çayırlı Spor 1-2.