Erzincan Mengücek Gazi Araştırma ve Eğitim Hastanesinde 7 in kapasiteli kütüphane açıldı.

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Spark Eğitim ve Araştırma Vakfı Kurucusu Erzincanlı Tıp Doktoru Prof. Dr. Güngör Eroğlu ve Erzincan Üniversitesinin destekleriyle Mengücek Gazi Araştırma ve Eğitim Hastanesinde Prof. Dr. Güngör Eroğlu’nun babasının adını taşıyan Recep Eroğlu Kütüphanesinin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Spark Eğitim ve Araştırma Vakfı kurucusu Erzincanlı Tıp Doktoru Prof. Dr. Güngör Eroğlu, Üniversite Üst Yönetimi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İsmayil Yılmaz Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçiçek ve davetliler katıldı.

Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kurdele kesiminden sonra yaptığı açıklamada Prof. Dr. Güngör Eroğlu’nun Erzincan’ın yetiştirip tıp dünyasına sunduğu çok değerli bir hoca olduğunu ifade ederek, Eroğlu’nun tıptaki temel eserleri kütüphaneye kazandırdığını söyleyerek konuşmasının devamında şu görüşlere yer verdi; “Biz de hayırseverlerden, doktorlarımızın bağışladığı kitaplardan aldığımız eserleri buraya kazandırmış durumdayız. Bazı eksik kitapları da bu yıl içerisinde karşılayacağız.”

Prof. Dr. Güngör Eroğlu ise babası Recep Eroğlu’nun bilime ve eğitime çok önem verdiğini ifade ederek,“Biz de kendisine olan borcunu ödemek için bu işi yapıyoruz. Bunun için de kütüphanenin çok önemli olduğunu düşündük. Kardeşimle beraber bu kütüphaneye katkı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu bağışlar artacak ve kütüphane çok verimli bir hale gelecek.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından davetliler kütüphaneyi gezdi.

Yaklaşık 7 bin kitaba sahip olan ve internet erişim olanağı bulunan kütüphanenin, bilgi kaynakları merkezi olmasının yanı sıra, asistan doktorlar ve öğrenciler için cazip bir çalışma ortamı olması amaçlandığı öğrenildi.