Erzincan Belediyesi çalışmalarını “Çevreci Belediyecilik” anlayışıyla sürdürerek Erzincan’ı dünyanın en yeşil kentlerinden biri haline getirmeyi planlıyor.

Erzincan Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar neticesindeki yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Ülkemizde bazı belediyeler çeşitli nedenlerle asırlık ağaçları katlederken Erzincan belediyesi olarak, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Bitki Parkında yetiştirilen fidanlarla şehrimizi donatarak yeşile verdiğimiz önemi göstermek istiyoruz.Özellikle yeni kurulan refüjlere yetişkin ağaçlar dikilerek bu alanları daha güzel bir görünüme kavuşturmayı planlıyoruz.Yapımını kısa süre önce tamamladığımız Hastahane Bulvarında yeşil alan çalışmalarına devam ederek bu bölgede bu güne kadar yaklaşık 100 ağacı toprakla buluşturduk.”

Yapılan açıklamanın yanı sıra yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeyi ziyaret eden Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy şu görüşlere yer verdi; “Çalışmalarımızı çevreci belediyecilik anlayışıyla sürdürüyoruz.Uzun zamandır tamamlanamayan Hastahane bulvarındaki çalışmalarımızı sonuçlandırarak halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Ayrıca bu alanda yürüttüğümüz bisiklet yolu ve yürüyüş yollarının yapımı devam ediyor. Ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgeyi modern bir görünüme kavuşturuyoruz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. ”