Erzincan Belediyesi bünyesinde uzun yıllardır hizmet veren ve Türkiye’nin ilk Mehter Takımlarından biri olan Erzincan Belediyesi Mehter takımı profesyonel anlamda kendini yeniliyor.

Şehrimizde gerçekleştirdiği gösterilerin yanında diğer illerden de gösteri yapmaları için davet alan Erzincan Belediyesi Mehteran Takımına TRT sanatçısı ve akademisyen Caner Killik tarafından Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri, Belediye Mehterhanesinde şan dersleri veriliyor.Verilen derslerle ilgili açıklama yapan Caner Killik “ Yaklaşık iki aydır arkadaşlarımızın özverili çalışmaları neticesinde büyük ilerleme kaydettik. Halkımızın büyük beğenisini kazanan mehter takımı, manevi ve milli duyguları en üst seviyede tutmayı başaran Belediye Mehter Takımı profesyonel anlamda gerçekleştirdiğimiz neticesinde özellikle Tarihi Türk Musikimizin yaşatılması ve halkımıza tanıtılması konusunda önemli bir görevi yerine getirmektedir. ” Dedi.

Erzincan Belediyesi Mehteran takımı üyeleri ise mehter takımında olmaktan çok mutlu olduklarını dile getirerek eğitim almalarına olanak sağladığı için Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a teşekkür ettiler.