Erzincan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde şehrin manevi mimarlarından olan Terzibaba Hz. ile Pir-i Sami Hz. türbelerinin bulunduğu bölge inanç turizmine uygun hale getiriliyor.

Özellikle Cuma günleri ziyaretçi akınına uğrayan bölgede, geçtiğimiz aylarda eksikliği hissedilen bir cami tamamlanma aşamasında.

Şimdide Erzincan Belediyesinin tahsis ettiği arsa üzerine Terzibaba Mezarlığını Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından, Selçuklu ve Osman Mimarisi tarzında bir külliye inşası için çalışmalara başlandı. Terzibaba Mezarlığı’nın karşısına yapılacak olan Terzibaba Külliyesi’nin temel atma töreni kutlu doğum haftasında gerçekleştirilecek.

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “1200m2 bir kapalı alanda 450m2’lik kuran kursu, 337 m2 misafirhane, 96 m2 kütüphane,110 m2 iki tane taziyeevi, 70m2’lik 4 adet bekleme salonu, 220m2 satış alanı,500 kişilik yemekhane, kafeteryaları otoparkı çocuk oyun alanlarıyla şehrimizin manevi değerlerinden Terzibaba Hz.’nin adına yakışır bir külliyenin inşasının çalışmalarına başladık. Temel atma törenini kutlu doğum haftasında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Külliyenin tamamlanmasıyla birlikte çarşı merkezinde ki trafikte rahatlamış olacak.” dedi.