Yurt genelinde olduğu gibi Erzincan’da da coşku içerisinde kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Erzincan’da Ordu Caddesi üzerinde yapılan törenlerle kutlandı.Geniş güvenlik önlemleri alındığı törene halkın ilgisi büyük oldu.Askeri bandonun marşları ile töreni izleyen halk ellerindeki balon ve bayraklarla coşkuya ortak oldu.Ayrıca törende okunan şiirlerde, halkın coşkusunu artırdı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı

Tören alanına gelen Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı V. Tuğg. Mehmet Göktan, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy halkı selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şunları kaydetti;Aziz vatandaşlarım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91’inci yıl dönümünü milletçe büyük bir coşku ve heyecanla idrak ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı’nın, 77 milyonun her bir ferdi için, Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşı için kutlu olmasını yürekten temenni ediyorum. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i; O’nun yol arkadaşlarını; özellikle de Cumhuriyetin ilanını gerçekleştiren, dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini bir kez daha hayırla yadediyoruz. Cumhuriyete giden yola hayatlarını adamış; 91 yıllık Cumhuriyet tarihimiz boyunca vatan savunması için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi de, bugün bir kez daha rahmetle yadediyor, “Allah hepsinden razı olsun” diye dua ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından günün anlamına binaen konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman ise ;Milletçe coşku ve heyecan ile kıvanç içinde kutladığımız bir Cumhuriyet Bayramını daha yaşıyoruz.Bugün Cumhuriyetimizin 91. yılını kutladığımız gündür.Devletimiz Cumhuriyetin ilanıyla millete hak ettiği değeri vererek Atatürk’ün ortaya koyduğu ilkelerle modern bilim ve ilmin öncülüğünde bölgesinde örnek alınan bir ülke haline gelmiştir. “Ne harabiyim ne harabatiyim; Kökü mazide olan bir atiyim diye şairin belirttiği gibi köklerinden güç alarak geleceği tanzim eden bir düşünceyle mazide atalarımızın sergilediği mücadele azmi bugünde bizlerin Cumhuriyetimizi yüceltmek için ortaya koyacağından kimsenin şüphesi olmasın. Dedi.

Vali Süleyman Kahraman’ın konuşmasının ardından tören geçişi Bando, Ordu Tören Bölüğü, tören Komutanı ve Karargâhı, Malûl ve Muharip Gaziler, Okulların Bayrak ve Flamaları, Askeri Birlikler, Meslek teşekküllerinin geçişleri ile tören sona erdi.