Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat 24 Kasım Öğretmenler Günü olması münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Polat mesajında şunlara yer verdi.

“Büyük Önder Atatürk, cehaletle mücadele amacıyla okuma-yazma seferberliğini bu gün başlatmış ve ülkemiz onun açtığı yolda ilerleyen öğretmenler sayesinde aydınlığa giden yolda kayda değer, mesafeler almıştır. Hızla gelişen bu çağda, değişim ve yenilik kaçınılmazdır. Ulusal kalkınmanın en büyük mimarı öğretmenlerin de, bu değişim ve yenilikleri sürekli takip ederek, bir adım bile geride kalmamaları gerekmekte olduğundan, bu kutsal meslek aynı zamanda ömür boyu bitmeyen bir öğrenciliktir.

Bu düşüncelerle “Toplumumuzun çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasında üstlendikleri büyük sorumluluğu fedakârlıkla yerine getiren tüm öğretmenlerimize onurlu görevlerinde başarı diliyor, Öğretmenler Gününü tüm içtenliğimle kutluyorum. Yarınlarımızı emanet ettiğimiz; fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller yetiştirmek için sonsuz sevgi ve sabırla çalışan, güçlüklere gönül rızasıyla katlanan, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimize, bir kez daha şükranlarımı sunuyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesile ile bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.