Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla daha önce 3 kez Türkiye’yi gezen eski DSP’li Erol Özavcı, anayasa referandumunda "Evet" kampanyasına destek olmak için yeniden Türkiye turuna çıktı. Özavcı, kampanya kapsamında Erzincan’a geldi.

Türk bayrağı, Türkiye haritası, Cumhurbaşkanlığı forsu ve sloganlarla süslediği otomobiliyle yaşadığı Kocaeli’den yola çıkıp Erzincan’a ulaşan Erol Özavcı, amacının çok sevdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a imkanları ölçüsünde destek olmak olduğunu söyledi.

2010 yılında DSP Genel Başkanlığına aday olduğuna ve daha sonra da AK Parti’ye gönül verdiğine değinen evli ve 4 çocuk babası Özavcı, "Referanduma ’evet’ demek için Başbakanımız Binali Yıldırım’ın memleketi olan Erzincan’dayım. Buradan Başbakanımız Binali Yıldırım’a Erzincan halkının ve şahsımın selamını gönderiyorum. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için Demokratik Sol Parti eski Genel Başkan Adayı olarak Erzincan’dayım. Türkiye’yi karış karış geziyorum. Kar kış yağmur çamur demeden Türkiye’yi geziyorum ve Türkiye için ’evet’ diyorum. Biz bir elmanın iki yarısı olan can kardeşleriz. Bin yıldır bu topraklar üzerinde barış içinde yaşıyoruz. Anamız bir babamız bir Peygamberimiz bir Allah’ımız bir ama en acı gerçeğimiz var ki o da düşmanımız bir. Gelin kardeşim birbirimizi sevelim ve sayalım. Türkiye’nin büyümesi için bir olalım el ele verelim ve ’evet’i çıkaralım. Hollanda’nın, İngiltere’nin yaptığını gördük. Utanmadan köpeklerini halkımızın üzerine saldılar. Buna vicdanımız el vermez. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş kardeşlerim vatanını milletini ve bayrağını seviyor. Ben nasıl Evet diyorsam onların da Evet diyeceğine inanıyorum. Türkiye genelinde inanıyorum ki yüzde yetmiş veya seksen bandında Evet sandıktan çıkacaktır. Ben neden Türkiye’yi geziyorum. Ben babasız büyüdüm. Ben okula giderken kitap alamadım. Hastaneye gidip muayene olamadım. Ben bu yollardayken her gün kaza ve ölüm haberleri duyardım ama artık bunları yaşamıyoruz. Türkiye büyüyor. Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istemiyorlar. Türk, Kürt, Sağcı, Solcu, Sünni, Alevi diyerek bizi bölmeye çalıştılar. Artık Türkiye uyandı. Değerli kardeşlerim bir olalım birlik olalım bu oyunu hep birlikte bozalım. Türkiye’nin büyümesi için ’evet’ diyelim" şeklinde konuştu.