Erzincan Üniversitesi Romanya’dan gelen profesörleri kendi evinde misafir etti.

Erasmus + Öğretim Elemanı Değişim Programı kapsamında Erzincan üniversitesine ilk kez öğretim üyesi geldi. Romanya’dan gelen öğretim üyeleri yaklaşık 15 gün süresince üniversitede kendi alanlarında eğitim verdiler.

Erasmus + Öğretim Elemanı Değişim Programı kapsamında Romanya’nın Transivania Braşov Üniversitesi Matematik ve Informatica Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Marin Marin ve Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Paun Marius, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Engin Özkan’ın daveti üzerine Erzincan üniversitesine geldiler. Kendi alanlarında yaklaşık 15 gün süresince ders veren öğretim elemanları, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Engin Özkan ve Erasmus Koordinatörü Oktman Uğur Turan ile birlikte Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Erzincan’da bulunmaktan dolayı memnun olduklarını ifade eden Öğretim Elemanları, Erzincan’da bulundukları süre içerisinde kendilerine ilgi gösteren ve yardımcı olan herkese teşekkür ettiler.

Rektör Çapoğlu da üniversiteler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi yolunda Romanya’dan gelen konukları Erzincan Üniversitesinde ağırlamaktan memnun olduklarını ifade ederek ilerleyen dönemlerde bu tür işbirliklerinin artması temennisinde bulundu.