Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından anne ölümlerini önlemek ve anne sağlığını korumak, amacıyla düzenlenen “Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi" sona erdi.

Merkez Toplum Sağlığı merkezi toplantı salonunda düzenlenen eğitime Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, Şube Müdürü Oğuzhan Kılıç katıldı.

Eğitim sonrası bir konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan; "Anne ölümlerini önlemek ve anne sağlığını korumak, bebeklerin sağlıkla doğmalarını ve yaşamalarını sağlamak, istenmeyen gebelikleri önlemek, halkımızın daha kaliteli bir sağlık hizmeti almasını sağlamak amacıyla; Merkez toplum sağlığı üreme sağlığı birimince eğitim Halk Sağlığı Müdürlüğü personeline yönelik “Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi” verildi. Üreme sağlığı eğitimleri; Üreme Sağlığına giriş modül eğitimi, aile planlaması ve danışmanlığı modül eğitimi, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar modül eğitimi, gençliğe yönelik üreme sağlığı hizmetleri modül eğitimi, güvenli annelik modül eğitimi olarak beş modül eğitimi yer almıştır. Bu konular dahilinde Türkiye’de anne ve bebek ölümlerini azaltmak, gelişmiş ülkeler hedefini tutturmak ve hizmete ulaşamayan kitlelerinde kalite hizmeti kullanma becerisini geliştirmek hedeflenmiştir” dedi.