Erzincan Valisi Süleyman Konya MÜSİAD Şubesi Üyeleri İle Bir Araya Gelerek ekonomik işbirliğinin sağlanması, illerin kalkınması ve gelişmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

Gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, MÜSİAD Erzincan Şube Başkanı Murat Yurt ve beraberindeki heyet, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Yönetim Kurulu üyeleri ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü katıldı.

Yapılan toplantının ardından konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, heyetin Konya’ya yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “MÜSİAD şubeleri bulundukları şehirlere sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda büyük katkılar sağlaması için kurulurlar. Bizler de Erzincan şubemizin şehre yeni bir heyecan ve dinamik kazandıracağına, şehrin ekonomisine katkı yapacağına yürekten inanıyoruz. Bu ziyaretin, tanışma ve kaynaşmanın iki şehir arasındaki ticaret potansiyelini de artıracağına inancım tamdır” ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD Erzincan Şube Başkanı Murat Yurt ise, “MÜSİAD Genel Merkezimiz tarafından hayata geçirilen ‘kardeş şube’ uygulaması için de Konya Şube’ye daha önce yaptığımız teklifi burada bir kez daha dile getirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da, “Bu birlikteliğin yeni ticaret fırsatları doğuracağına inanıyorum. Erzincan olarak son 12 yılda hem ekonomide hem de şehirleşmede büyük bir ivme kazandık. MÜSİAD’ın günümüzdeki rolü yadsınamaz. MÜSİAD’IN şehrimizde de kurulmasından dolayı memnuniyetimi tekrar dile getirmek isterim.” dedi.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise, “Öncelikle ev sahipliğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizler şehrimizde Valilik, Belediye, kamu kurumları ve iş dünyası olarak ortak hareket ediyoruz. Etle kemik gibiyiz, dertlerimiz ve sevinçlerimiz birdir. Ülkemizin kalkınması için şehirlerimizin tümünün kalkınması gerekir. Bizler Erzincan ve Konya’yı kardeş iki il olarak görüyoruz. Dolayısıyla sizleri Erzincan’ımıza yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu ziyaretimizin iki şehir arasında yeni işbirliklerine vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konya ziyaretinde Vali Kahraman ve beraberindeki heyet Torku Et-Süt Entegre tesisleri ve şeker fabrikasında incelemelerde bulunduğu öğrenildi.