Erzurum’da, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle Öğretmenevi Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nin birlikte düzenleyeceği panelde “Muallim Nurettin Topçu ve Maarif Davamız” ele alınacak.

Modarartörlüğünü Ak Parti Erzurum Milletvekili Dr.Cengiz Yavilioğlu’nun yapacağı panele; D.Mehmet Doğan, Mehmet Sılay ve Prof.Dr.Zeki İşcan katılacaklar.

Organizasyon komitesi adına yapılan açıklamada; “Erzurum’un yetiştirdiği çok önemli bir ilim adamı olan, öğretmen, mütefekkir Nurettin Topçu’yu Öğretmenler Günü’nde hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz.

O’nun hâlâ genç nesillere anlatılamadığına inanıyoruz; bu vesile ile “Erzurum, eğitim, Topçu” üçgeninde sorumluluğu olduğuna inanan herkes Topçu’yu anlamak ve anlatmak için elinden geleni yapmalıdır.

24 Kasım Öğretmen Günü’nde birbirinden değerli, Nurettin Topçu hakkında yaptıkları çalışmalarla isim yapmış, yakınında bulunmuş isimlerle panel düzenlemek, bunu memleketi Erzurum’da yapmak istedik.” denildi.

24 Kasım 2014 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Salonu’nda düzenlenecek olan ve saat 18.30’da başlayacağı belirtilen panele başta öğretmenler ve öğrenciler olmak üzere tüm Erzurum halkı davet edildi.