Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Gürkan Avcı, katsayı zulmünün etkileri daha ne kadar sürecek diye konuştu.

Sendika genel merkezini ziyaret eden Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi mezunlarının sorunlarını dinleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “1998-2012 yılları arası 28 Şubat kararlarıyla uygulanmaya konan katsayı adaletsizliği; Meslek lisesi mezunlarının, özellikle de İmam Hatip Lisesi mezunlarının üniversiteye girmelerini imkânsız hale getirmişti. O dönem üniversite okuyamayan insanların büyük çoğunluğu şimdi yeni yeni üniversite okumaya başladı. Fakat şimdi de memuriyete alınma yaşı olan 35 yaş sınırına takıldıkları için kamuda A tipi kadrolardaki işe giremiyorlar. Bu sorunun çözüme kavuşturulması gerekiyor” diye konuştu.

28 ŞUBAT KATSAYI ZULMÜ BİR NESLİN OKUMASINA DA ENGEL OLDU!

Kendisinin de İmam Hatip Lisesi mezunu birisi olarak bu haksızlığa hassasiyet gösterdiğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Meslek liseliler ile İmam Hatiplilerin öteden beri yaşadıkları haksızlık ve mağduriyetleri çözmek için sendika olarak büyük gayretler gösterdik. Uğradığınız ayrımcılık ve zulmün ceremesini bugün dahi çeken siz mağdur arkadaşların hakkını aramak elbette ki öncelikle DES’in görevi olacaktır. Konuyu en etkili ve en geniş platformlarda, çözüm odaklı kişi ve merkezlerle paylaşacak sizlerin ve ailelerinizin yaşadığı acı ve ötelenmişlik duygusunu bir nebze olsun gidermeye çalışacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA MEKTUP GÖNDERDİK

1998 - 2012 yılları arasında sayıları milyonlarla ifade edilen katsayı mağduru Meslek ve İmam Hatip Lisesi mezunlarının bir bölümünün son iki yıldır üniversite okumaya başladıklarını fakat memuriyete alınmadaki 35 yaş sınırı nedeniyle memuriyete müracaat dahi edemeyeceklerini söyleyen Gürkan Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yazdığı mektupta yaşanan sıkıntı ve mağduriyeti dile getirerek; “Bu nedenle kamudaki A kadrolara girmek için gereken yaş şartı, en azından öğretmenliğe alım yaş sınırı olan 40’a çıkarılmalıdır” dedi.

İMAM HATİP VE MESLEK LİSESİ MEZUNLARI 35 YAŞ SINIRINA TAKILIYOR!

28 Şubat katsayı zulmü uygulamasıyla planlanan, inançlı insanların önemli yerlere ve nitelikli mevkilere gelmesini engellemek olduğunu söyleyen Gürkan Avcı, Bu yüzden Meslek Liseliler de İmam Hatiplilerin yanında kurban edildi. Okumaları engellendi. Bir nesil bu şekilde yok edildi. 2012 yılında yapılan düzenlemeyle bu adaletsizliğe son verildi. Bundan sonraki mezunlara hakları teslim edildi. Hatta mağdur olanlar da bu yaştan sonra üniversiteli oldular. Fakat şimdi de kamudaki A kadrolara girmek için gereken yaş şartı bu arkadaşlarımız için çoktan geçti. Bu haksızlığın etkileri daha ne kadar sürecek. En azından mağduriyet bu kişilere öğretmenliğe alım yaş şartı uygulanarak giderilebilir. Bu anlamda ilgili ve yetkililerin duyarlılıkla yaklaşarak çözüm üretmelerini bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.