Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, gerek şehirdeki spor tesislerinin gerekse ilçelerdeki spor salonları ve sahaların yüzde yüz doluluk oranı ile hizmet verdiğini söyledi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, konuşulanların tam aksine tüm spor tesislerinin yüzde yüz doluluk oranı ile çalıştığını hatta Erzurum gençliğine spor tesislerinin yeterli gelmediğini söyledi. Bünyelerinde 55 tane spor tesisi bulunduğuna işaret eden Taşkesenligil, “Şehrimizde 2011 Üniversiade için yapılan spor tesislerinin yanı sıra, ilçelerimizdeki tesislerimiz şu anda yüzde yüz doluluk oranı ile çalışıyor. Buz salonlarımız ve spor salonlarımız sabah 08.00’den gecenin geç saatlerine kadar Erzurum gençilğine hizmet veriyor. Obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında da halkımız spor salonlarımızda spor yapmaktadır. Konuşulanın aksine tesislerimiz yüzde yüz doluluk oranı ile çalışmaktadır ve hatta bu tesisler Erzurum gençliğine yeterli bile gelmiyor. Atatürk Üniversitesi ve ETÜ öğrencilerine de buz sporlarında kapılarımızı açık tutuyoruz” diye konuştu.

FAAL LİSANSLI SPORCU SAYISINDA BİRİNCİYİZ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, nüfus oranına bakıldığında Erzurum’un faal lisanslı sporcu sayısında birinci olduğunu belirterek, lisanslı sporcu sayısında önemli oranda artış yaşandığını söyledi. Taşkesenligil, “Şu anda nüfus oranı göz önüne alındığında 15 bin 600 faal lisanslı sporcu sayısı ile şu anda ilk sırada yer alan iliz. Bu da bizim için gurur vesilesi” dedi. Taşkesenligil, nüfus yoğunluğuna bakılmaksızın yapılan lisanslı sporcu sayısında da Türkiye’de ilk altının içinde olduklarının altını çizerek, Erzurum’da daha önce 41 bin olan lisanslı sporcu sayısının son aylarda büyük bir patlama yaparak 43 bin 350 lisanslı sporcu sayısına ulaştığını ifade etti. Lisanslı sporcu sayısı bakımından İstanbul ve Ankara ilk iki sırayı oluşturuyor.