Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine harekete geçen Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri Erzurum’da bulunan 68 bin üniversite öğrencisi için 68 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm ülke genelinde 5 milyon üniversite öğrencisine fidan dikilmesi için Orman Genel Müdürlüğüne talimatlar vermesi sonucu harekete geçen Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi’nde ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nde okuyan 68 bin öğrenci için 68 bin hatıra fidanı şehir genelinde toprakla buluşturuldu. Atatürk Üniversitesi kampüs alanı içerisinde ve şehrin farklı noktalarına üniversite öğrencileri tarafından 68 bin hatıra fidanı dikildi. Atatürk Üniversitesi kampüs alanında fidan dikmeye gelen öğrenciler, ellerindeki kazmalarla toprağı eşip fidanlarını dikti.

Hayat fidanlarını toprakla buluşturan öğrenciler, böyle bir projenin çok anlamlı olduğunu söyledi. Öğrenciler, ”Erzurum’a okumaya geldik. Mezun olduğumuz zaman Erzurum’dan gideceğiz ama bizim bugün diktiğimiz fidanlar hatıra olarak burada kalacak. Doğayı sevdiğimiz için buradayız. Artık Erzurum’da bir dikili ağacımız var” dedi.

Kampüs alanı içerisinde fidan dikiminde öğrencilerle beraber fidan diken Erzurum Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, Erzurum’da okuyan her öğrenci için bir hatıra fidanları dikilmiş durumda olduğunu söyledi. Erzurum Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakanlık yaptığı zaman tüm ülke genelinde 5 milyon üniversite öğrencisine fidan dikilmesi için bakanlığımıza ve genel müdürlüğümüzü talimatlandırmıştı. Bizde bugün Erzurum’da Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi gibi iki güzide üniversitemizin mevcut öğrenci sayısını dikkate alarak 68 bin öğrenci için kampüs içerisinde 68 bin fidanı toprakla buluşturmak üzere buradayız. Bunu da şöyle sloganlaştırarak söyleyebiliriz. Erzurum’da okuyan her öğrenci için bir hatıra fidanları dikilmiş durumdadır" dedi.