Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun” hakkında Oltu’da bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaymakamlık Toplum Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantıda kamuoyunda Torba Yasa olarakta bilinen alacakların yeniden yapılandırılması ele alındı.

Yasanın getirdiği yapılandırma imkânından borçlu her mükellefin yararlanmasına vurgu yapılan toplantıda konuşan Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi Uygulama Müdürü Mehmet Ozan, “Borçlu mükellefler, 1 Aralık 2014 tarihine kadar mutlaka Vergi Dairesi Başkanlığı ile ilçelerdeki Mal Müdürlüklerine müracaat etmelidirler” dedi.

Mükelleflerin Maliye, Belediye ve su borçları gibi tüm borçlarının belirlenen esaslar dâhilinde yapılandırma kapsamına girip girmediği ve ne şekilde yapılandırılacağının ele alındığı toplantı da Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Müdür Yardımcısı Sebahattin Taş’ta bir sunum yaptı.

30.04.2014 tarihinden önceki dönemlere ait mükelleflere yönelik vergi ve SGK gibi borçlarının 18 taksite bölünerek 2 ay aralıklarla toplamda 36 aya varan bir ödeme kolaylığının olduğu anlatıldı.

Bu yasanın bir af değil, yapılandırma olduğunun altının çizildiği toplantıda hangi borçların yapılandırma kapsamına girdiği ve ödeme seçenekleri ne şekilde yapılacağı hususlarında da katılımcılara bilgiler verildi.

Borçlarını yeniden yapılandıranların vergi dairesi ve SGK’dan işlerini sürdürebilmeleri adına ‘Borcu yok’ yazısı alabilecekleri, sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekleri, borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemlerine uğramayacaklarının yanı sıra teşviklerden de yararlanabilecekleri kaydedildi.

Borçlu mükelleflerin 1 Aralık 2014 tarihine kadar en yakın Vergi Dairesi, Malmüdürlüğü ve SGK İl ve Merkez Müdürlüklerine müracaat etmeleri istendi. Yaklaşık 2 saatlik toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Bu arada Kaymakamlık Toplum Merkezinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı Strateji Müdür Vekili Fedli Dumlu, Vergi Uygulama Müdürü Mehmet Ozan, Denetim Koordinasyon Müdürü Mehmet Yalçınkaya, Oltu Malmüdürü Cemal Kaygusuz, Gelir Şefi Selahattin Bektaş, Erzurum SGK Merkez Müdür Yardımcısı Sebahattin Taş, Oltu Merkez Müdürü Recai Dede Bar, Veri Hazırlama Uzmanı Abdullah Acar, Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Durğun, Oltu Muhtarlar Derneği Başkanı Nuh Bektaş, mesleki toplum temsilcileri, muhtarlar ve esnaflar katıldı.